takım tutar gibi parti tutmak

kazalara mahal verebilir, geyik çıkabilir, taş düşebilir. dikkat ediniz.

şöyle oluyor ki:
seçimden önce gayet iyiyiz aslında. -en azından sözlük ortamını göz önüne alırsak.- herkes çok anlıyor politikadan. herkes bilinçli seçmen. herkes okuyor araştırıyor. vay anasını diyorum ben de sanırım bu seçimde bir şeyler değişecek ülkenin görmediği biçimde.
hani var yine farklı taraflar ama onlar da bilerek yapıyor bu işi. yani akp, chp, mhp, tkp.. kime verecek olursa olsun oyunu gerçekten "biliyor", "düşünüyor", "savunuyor".
tabii unutuyorum ki benim bilinçli deyu düşünmeme sebep olanlar oy verecek kesimin karşısında bir avuç insana tekabül ediyor.
sonra zamanı geliyor. oylar sayılıyor falan...
ve "bizi izlemeye devam edin" tandansında bir adamın "bizi yönetmeye devam edeceği" ortaya çıkıyor. akp yi desteklemeyen kesim isyan ediyor.-ben de desteklemeyenlerin içindeyim. evet.- nasıl olur anlaşılamıyor. bunu belirtecek düşünceler, entryler havada uçuşuyor.

sonra er meydanına akp yandaşları çıkıyor. önce diyorlar ki: "hani demokrasi demokrasi diyordunuz. nooolduh? şimdi niye isyan ediyorsunuz?"
buna açıklık getirelim o zaman ilk olarak. karşı çıkılan olgu akp nin başa gelmesinin "nasıl" olduğudur. %47 lik insan topluluğunun akp' nin yönetim politikasını beğenmesi garip gelmiştir. hadi bilinçli seçmen vardı da bilerek isteyerek oy verdi dersek ben bu oranın %5 ten öteye gideceğini düşünmüyorum ve kimse de bunu iddia etmesin. geriye kalan kesim kesinlikle gaza gelmiş, gözü bir şekilde boyanmış veya yaptığının nereye gideceğini bilmeden hareket eden birilerinden oluşmuş. ya da ben buna inanmak istiyorum.

yani kimse kimsenin boğazına binmiyor "vay efendim nasıl akp ye oy verirsin" deyu. (yanlız , onlara aptal denmesi ise başlığımıza getiriyor bizi. evet ben de çok şaşırdım, inanamadım. ama gidip de kendi çapında bir şeyler düşünerek oy veren insanlarla aziz nesin' i muhattap etmek de biraz garip kaçıyor sanki. evet sandıktan çıkan "sonuç" bu ülke geleceği için verilmiş "aptalca" bir karar ama oy veren insanlara aptal demek de saygısızlık sanki.)
burada başlığımız devreye giriyor. bazen kendimizi kaybediyoruz sanki ve bir şeyler söylüyoruz. ama söylediğimizin ucunun nereye varacağını düşünemiyoruz.

hala seçimden çıkan sonucu iktidar partisine karşı olan kesimin "ayarı alması" olarak nitelendirebiliyoruz. ki ben buradaki çoğu kişinin okumuş, okuyan ve kendini geliştiren insanlar olduğunu düşünüyorum hangi safta olursa olsun. onlar bile bunu yapabiliyorsa başkalarını nasıl suçlayabiliriz ki. siyasetten bihaber birey sırf etrafında birileri öyle diyor diye oy veriyorsa..

e bu durum da,

siyaset ve eurovizyon eş değer aslında değil mi teyzecim? hatta başlayalım. re re re ra ra ra akp akp çok yaşa.

"bizi izlemeye devam edin"miş. peh. izlemekten başka ne gelir ki elden şimdiden sonra? 5+7=12. hadi bakalım 2019 a kadar yolunuz var.

düzeltme: yazarımızdan geliyor
(bkz: seçimlerde ayarı yiyip hala uslanmamak)