bugün

gezi parkı eyleminin amacı

açıkçası katılanların bile bilmediğini düşündüğüm amaçtır.
zira sözlüğe bakıyorum bir, biri diyor ki ''akp'nin pkklıları sınırda davullarla, zurnalarla karşıladığını unutmadık. bu eylemde gününü göreceksin akp.'' ancak eyleme bir bakıyoruz. teröristlerle kucaklaşmış milletvekilleri, pkklılar hepsi orada. insan durup düşünüyor: ''hani bu eylemin amacı vatan, milletti.''

diyorlar ki akp olmadan dini, chp olmadan cumhuriyeti, mhp olmadan vatanı, bdp olmadan kürtleri savunuruz. lakin garip bir şey var. bir kere karşı çıktığınız kişilere direk yobaz, dinci, gerici diye damgalar vuruyorsunuz. eylemi desteklemeyen herkese yaptığınız muamele bu. ben de eylemi desteklemiyorum ancak aynı zamanda bir ateistim. bu açıdan baştan kaybediyorsunuz. eylemi desteklemeyen herkes akpli değil. aksine aralarında benim gibi akp'den nefret edenler de var.

sonra gelelim savunma meselesine. ben dün kimsenin ne vatanı savunduğunu gördüm, ne de cumhuriyeti. tek gördüğüm polisle çatışan - ki polisin yaptığı hayvanlıkları inkar etmiyorum - insanlardı. peki bu insanlar kim? devlet bahçeli ülkücüler orada olmayacak dedi. akpliler zaten olamaz. chp'ye de gelme siktir git diyordunuz. ee orada benim gördüğüm sadece bdpliler, pkklılardı ve bunlardan pek de farkı olmayan tkplilerdi. ha bir de bir kaç çevreci - ki onların amacı belli, parkı kurtarmak onlara sözüm yok - ben bunların ne vatanı, ne de milleti savunduğunu düşünüyorum. yapılan tek şey huzursuzluk çıkarmaktı.

ankara'da polis daha müdahale etmeden onu taşlayan gruplar gördüm. polisler toplanmadan, eylem başlamadan kafam kadar taşlarla polislere saldıranları gördüm. bunların amacı ne peki? vatanı, milleti savunmak mı? taksim de polis dağıldıktan sonra dükkanlara, mağazalara saldıranları gördüm. bunlar ne yapıyor? cumhuriyeti mi kurtarıyorlar?

dün liseliler, ergenler çok heyecanlandı. hepsi şiddet çığırtkanlıkları ile mutluydular. ''haydi bastır be çarşı, haydi döv şu polisi.'' lan kurduğunuz cümlelere bakar mısınız? döv polisi. polis bu lan. kendi ülkenin polisi. el alemin 3., 4. sınıf ülkesi böyle bir durumda değil. arap baharı olduğunda olanları hatırlayın bi. insanlar yine aynı ülkenin insanlarına kırdırıldı. şimdi hepsine demokrasi mi geldi? şimdi hepsi inanılmaz bir gelişim sürecinde mi?

neyse çok uzattım. demem o ki atatürk olsa o da bu olayları desteklemezdi. amacı ne belli olmayan bu eylemi o da hoş karşılamazdı. '' demokrasi istiyoruz.'' diyenler. demokrasi polisle çatışıp, hadi hükumet devirelim demek değildir. demokrasi sandıkta, seçimde hükumeti devirmektir. sizin yaptığınız ise sadece terörizmin ''vatan için yapıyoruz'' sloganıyla vücut bulmuş halidir.