bugün

1 mayıs 2013

devlettin yaptığını hoş karşılamıyorum. binlerce gaz bombası, tazyikli sular, her önüne gelene saldıran bir polis anlayışını hoş görme veya gösterme gibi bir faşistlik içinde yer alamam.
ancak.
abi şimdi 3 senedir taksimde kutlanıyordu devlette izin veriyordu. bu sene niye vermedi. inşaat var.
ulan benim gibi 6 günlüğüne istanbula tatile gelmiş birisi bile taksim meydanının mevcut halinin 1 mayıs kutlamaları için inanılmaz zor, kontrolsüz ve tehlikeli olacağının farkında. meydanın ortasında kocaman bir açıklık var yerin neredeyse 20 30 metre aşağısına inen. sen kalkıp burada kutlayacağız diyorsun. ulan beyoğlunun ara sokaklarında kutlayacaksan tamam kutla ama taksimde kutlayamazsın işte bunun nesini anlamıyorsun.
içişleri bakanlığı, temsili olarak 5bin kişilik bir ekip belirleyin çelenginizi bırakın daha sonra bizim size gösterdiğimiz bir yerde kutlamalara devam edin dedi. onuda kabul etmedi sendikalar.
ee abi tamam da sen devletin sana mümkün mertebe varolan anlayışlı haliyle çözüm üretme tavrına kalkıp taksimi işgal eder gibi elinde taşlarla sopalarla yürürsen elbet bir engellemeyle karşılaşacaksın bu çok aşikar.

ha polis gene orantısız güç kullandı. gene analarına bacılarına sövdürdüler çok fena hemde.

sonuç olarak. geçen seferler sadece devleti veya polisi suçlu bulurken bu sefer suçu başlatan taraf ne yazık ki sendikalar olmuştur. poliste başlatılmış olan suçu taçlandırmıştır.
güncel Önemli Başlıklar