bugün

1 mayıs 2013

ilk defa istanbul dışında bir şehirde(Kocaeli) kutlamalara(evet kutlamalara) katıldım.
Saat 13:00'de merkez bankası önünde toplanılıp yürüyüş yolu boyunca yürünülecek daha sonra kutlama alanına(perşembe pazarı) girilecek ve konuşmalardan sonra bandista ile Ali Asker konseri olacaktı.
Ama kocaeli valiliği pazarın kapalı olan kısmını kermes için ayırdığından dolayı kürsü açık alana kurulmuştu(1 mayıs 2013 izmit hava sıcaklığı 19 derece ve bulutsuz).
(bkz: perşembe pazarı http://l1305.hizliresim.com/19/1/mnp3w.png)
linkte görüldüğü üzere bu sıcaklıkta ve güneşli havada pazarın kapalı kısmı kermes için ayrıldığı için katılanların yüzde 10'u bandista konserine kadar yüzde 1'i de ali asker konserine ancak kalabildiler.Gerçi bunda sendika yöneticilerinin gereksiz uzun (kağıda bakılarak okunan,tıpkı 23 nisan şiirleri gibi) konuşmları da etkili oldu ama asıl neden kermesin bugün oraya konulmasıydı. Kermesler haklarında çok bilgim olmasada genellikle hafta sonu yapılan etkinlikler olduğunu biliyorum(Yardımlaşma amaçlı etkinlikler olduğu için katılımın daha fazla olduğu hafta sonları tercih ediliyor) neden haftanın en alakasız günü olan çarşamba günü oraya kermes kurulmasına karar verildi veya neden 1 gün sonra yapılmadı o kermes?Bu kadar mı korkulur halktan bu kadar mı nefret edilir? Bu ali cengiz oyunlarının sebebi nedir?
Diye sormama vesile oldu ve akşam oldu hava karardı evime geldim internetten taksimdeki müdahalelere bakıyorum.
1 mayıs'tan ne mi aldım hiçbirşey. Lanet olsun bayramı mı bile kutlamama izin vermeyen ama kendi değerlerine fiziksel şiddeti geçtim en ufak eleştiri yapanı bile saygı göster diye hapise atmakla cezalandıran itler sürüsüne
güncel Önemli Başlıklar