bugün

uefa yı alalım lig şampiyonunu kimse hatırlamaz

doğruya doğrudur ama özellikle bizim gibi ülkelerde büyük kulüpler için lig şampiyonluğu en önemli hedeftir.zira en önemli kupa şampiyonlar ligidir ve oraya en kolay katılmanın yolu lig şampiyonluğundan geçer.

elbette bizim gibi başarıya hasret ülkelerde uefa kupası çok anlamlıdır ama gerçekçi olmak da lazımdır. bugün uefa yarıfinalisti chelsea ve benfica ş.liginden elenmiş takımlardır.fenerbahçe ise ş.ligi grubunda sonuncu olmuş s.moskovaya önelemede elenmiş bir takımdır.basel ise herhalde ş.liginde olsaydı gruptan bile çıkamazdı.

uefa şampiyonu olmuş s.donetsk bir sonraki sezon ş.ligi önelemesinde elenmişti yada son 2 yılın uefa şampiyonu sevilla ş.ligi 2.turunda fenerbahçeye elenmişti.çünkü esas arena ş.ligidir.orada elde edilen başarıların değeri çok daha yüksektir.

o yüzdende fenerbahçenin ana hedefi lig şampiyonluğu ve her yıl düzenli olarak şampiyonlar liginde yer almak ve pek tabi yarı finali finali hedeflemektir.bu mertebelere ulaşmanın yolu da her yıl düzenli olarak o arenada yer almaktan geçer.