bugün

crassus

Kurnazlığı ve zenginliği ile bilinen crassus antik roma da olağan sayılan yangınları söndürmek için günümüzün modern şartları ile yarışabilecek bir itfaiye teşkilatı kurmuş ve her gece sokakları gezerek yangın çıkan evlerin sahibini ikna ederek çok ucuza kapattığı evi restore edip kat kat pahalı bir fiyata satarak bu güne kadar yaşamış en zengin insan unvanını eline geçirmiştir. Servetinin günümüz koşullarında ortalama 2 trilyon dolar olduğu tahmin edilmektedir.

Bill Gates e bile, fakir bak hele! Diyebilecek bir konumda iken, Pompei ve Sezar etkisi ve kahramanlık düşleri ile; Sezar galyayı yedi bitirdi. Pompei desen; Mısır, ispanya, kartaca malı götürdü! bari bende Anadolu üzerinde şansımı deniyim demesi sonucu, Anadolu da boğazından aşağı eritilmiş altın dökülerek öldürülmüştür.

Muhtemelen crassus, ağabeycim ben çok zenginim, valla bak ağırlığınızca altın veririm. Benim altınım çok, Altından dağlar önünüze sererim demesi sonrası. Sinirlenen birinin, la ne çok altın dedin. Jupiter belanı versin köt oğlanı. Denilmek sureti ile altın eritilip boğazından aşağı dökülmüştür.