akp nin iyi polis kötü polis taktiği

kamuoyu oluşturma planını gerçekleştirmek için yapılan taktiklerdendir.

bu taktiklerden birincisi bizzat rte tarafından yapılan "illa olsun demiyoruz, tartışılsın diyoruz" iken
ikincisi iyi polis kötü polis taktiğidir.

bir akp'li belirli bir dönemde esen rüzgarın tersi yönünde bir görüş ortaya atar. bu tohum filizlenir ise aşı tutumuştur. rte fazla ses çıkarmaz. yok bu görüş çok tepki çeker ve geri adım atılmak durumunda kalınırsa rte "partimizin böyle bir düşüncesi yok. arkadaş şahsi fikrini belirtmiş" şeklinde gürler. her halükarda karlı çıkan rte'dir. ya başka bir akp li aracılığı ile orrtaya attığı düşünce gerçekleşir. ya da düşünce gerçekleşmez ama rte milletvekiline fırça attığı için halk gözünde "güçlü lider" imajını pekiştirir.

neyse efenim örneklere geçelim:

----------
arınç: ben de olsam dağa çıkardım.
rte: hiçbir zaman dağa çıkmayı düşünmedim. Bizim yolumuz bu değil
arınç: Ben de dağa çıkmadım. Dağa çıkmayı da doğru bulmuyorum

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22173984.asp
http://www.haber7.com/par...nca-daga-cikmayiz-tepkisi
http://www.guncel61.com/h...aga-cikmam-dedi-3446.html

--------------
Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven: teröristte ağlamayan insan değildir.
arınç: Konuşmanın içeriğine bakınca takdirle karşılıyorum
rte: Elinde silah olan, kan döken, can alan, tehdidi ve tedhişi yöntem olarak benimseyen kimseye en küçük müsamahamız yoktur, olamaz. Eline silah alıp masum insanları katleden teröristlere karşı 'iyi çocuklardı' açıklaması yapanlara, katilleri masum, terörü mazur göstermeye çalışan hiçbir anlayışa prim vermedik, veremeyiz. Onlarla da el ele olamayız. Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadeleler esnasında ölen terörist için de ağlamadık, ağlamayız. Bunu açık ve net söylüyorum. Bu bizim insani ve vicdani görevimizdir. Bunu böyle bileceğiz. Biz kalkıp birilerini memnun etmek için bazı ifadeleri kullanamayız. Yerimizi iyi bileceğiz. Siyaseti bırakın siyasetçiler yapsın. Herkes kendi görevin yapacak. Terör örgütüyle mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir. Bu mücadelede tüm ölenlerimiz ağlama sebebimizdir. Onun için anaların gözyaşı dinsin diyoruz.
arınç: Sayın Başbakanımızın, bu cümleye yönelik eleştirileri doğrudur, haklıdır.

http://www.haberturk.com/...nctan-recep-guvene-takdir
http://www.gazetea24.com/...ri-adim-atti_2121960.html#
http://siyaset.milliyet.c....2012/1609090/default.htm

-------------
rte: "onlar gazeteci değil terörist."

arınç: "Bugünlerde bir kanun gelecek. Pazartesi Bakanlar Kurulu'nda herhalde açıklamasını yapacağız. Eğer bir insan propaganda yapsa bile bu, kitleleri silaha ve şiddete yöneltmiyorsa suç olmaktan çıkarılacak. Sanıyorum ki gazeteci olarak o sıfatla içeride bulunanlar, o maddeleri ihlal edenler bu maddeden istifade edecek"

http://haber.gazetevatan....r-cikacak/520041/1/gundem

------------------

rte: batsın böyle gazetecilik

arınç: gazetecilik başarısı

arınç: Hasan Cemal'i okuyan, sevenlerdenim. Can Dündar da öyle, sevdiğim insanlardan. Bu meslekte de çok kolay insan yetişmiyor. Kalemini düz tutmuş, insani yönü olan, Türkiye'nin demokratikleşmesinde şu veya bu şekilde katkısı olmuş insanlar, sayısal olarak da kalite olarak da çok fazla değiller. Bu bakımdan onların mutlaka yazı hayatına devam etmeleri elbette arzumuzdur.
http://haber.gazetevatan....lamistim/523584/9/siyaset

---------------------

aklıma geldikçe eklemeler devam edecek.

diğer yazılarım için (bkz: the barz/#18577774)