bugün

i m afraid of americans

klibinin izlenmesi kesinlikle lüzum olan bir şarkı.

--spoiler--
kahramanımız johnny amerika'dadır. bir manyakla karşılaşır. her yerde onu takip eder ve sürekli eliyle silah işareti yapar. aslında tek yapan o değildir. kamera etrafı gösterdiğinde herkes birbirine eliyle silah işareti yapmaktadır.
--spoiler--

silah üzerine kurulu amerikan kültürünü gözler önüne serer. bu geçmişten beri böyleydi ve böyle olacak. amerikan kültürünün halk kesiminden çıkan meşhur insanlar hep silahlarıyla adalet saçan ya da silahlarıyla dehşet saçan* insanlar olması tesadüf değil. günümüzde de birleşik devletlerde neredeyse her yıl silahlı bir manyak bir topluluğu tarıyor. üstelik amerika'da silah almak bakkaldan şeker almak kadar kolay bir şey.

silahı bir organları haline getiren amerikalılardan korkuyoruz. onların korkaklığının sonucu bizim ezilmemiz ve korkaklığımız oluyor. trafikte belindeki silaha güvenen magandalar kadar aşağılık bir kültüre sahip amerikan kültürü. ve tamamen "korkut ve yönet" üzerine kurulu. en büyük mağdurları da farkında olamasalar da amerikan vatandaşları...