bugün

kıbledeki mantık hatası

istikameti doğru kabe alıp yürüyerek gidince uzaya çıkmıyorsak; aksine mekkeye ulaşıyorsak var olmadığı zaten belli olan mantık hatasıdır.

bu saçma tezi ortaya atan muhterem şahsiyet, bizim karada yaşayan canlılar olduğumuzu unutmuş galiba. bizimle dalga geçmek isterken de kendisi gülünç duruma düşmüş. yazık...

başka bahane bulun arkadaş! hem biz kuş vurmuyoruz ki. roket de atmıyoruz. namaz kılıyoruz. es kaza, bilmeden kıbleyi şaşırsan da, o namaz boşa gitmez. allah onu ibadetten sayar bir şekilde. haa, fark ettin, hemen tekrar kılacaksın. misal, yolculuk esnasında araçtan inemiyorsun koltukta da namaz kılabilirsin. bunlar herkesin bildiği şeyler.

kabe bir arada, aynı amaca yönelmeyi, birliği beraberliği ifade eder. başka çok hikmetleri de vardır.

hem allah oraya kabe'nin ortasına bir radyo anteni koymuş da bizim namazları oradan bir bilgisayar uzaya mı gönderiyor ki biz kabeyi doğrusal olarak tutturmak zorundayız? türkcell anteni değil la bu. namaz bu namaz.

allah herkesin içinden geçen en ufak fikirleri bile bilir. sizin bilip de kabul etmek istemediklerinizi de bilir. yeter ki siz ona dönün ama yürekten, canı gönülden, yalansız. böyle olsanız zaten kabeden de değerlisiniz.