bugün

network marketing

bildiğin kumardır.

klasik kumardan tek farkı sisteminin farklı olmasıdır fakat ana kural değişmez: her zaman kasa kazanır.

bu gibi iskeletler kilit isimlerin kazanmasına endekslidir yani evet sen bir süre para kazanırsın ama daha sonra o para elden uçmaya başlar. kolay gelen kolay gider çünkü ama sen üzülmezsin niye dersen çoktan pavlov'un köpeğine dönmüş oluyorsun, zira birileri sana diyor ki ''sen çok bozdun bu işleri, haydi tekrar dene''. halbuki olay basit, sistem çarkları senin kazanmanı istemez. niye istesin lan eşi misin dostu musun niye sana para versin?

üstelik bunların bir de ürünsüz versiyonları var ki aman aman, yani para dönüyor ama ortada ürün yok. ee neye para veriyorsun? ürünlü olan türü biraz daha akla yatkın gibi gelebilir ama işin sonu boktur.

bu tarz kolay para kazandırma yöntemleri insanları pasifleştirme meselesidir. zira iş dediğimiz olay, kişinin ruh sağlığını da koruyan bir şeydir. üretmek, bir şeyler çıkartmak, bir boka yaradığını hissetmek ister insan.

yoksa ver parayı.
ee sonra?

otur malak gibi, otur dana gibi kafayı ye. bunalımdan bunalıma atla.

tekrar ediyorum, elin adamı size niye para kazandırsın olm, kapitalizm lan. lafa gelince ebemizi sikiyor bu sistem diye ahkam kesmiyor musun? eee, aynı sistem hani şu ebeni siken, niye sana para kazandırsın durduk yere?

hey gidi heeey..