bugün

atatürke saldırmayı demokratlık görmek

biz bunlara atatürk hakkında bir bok bilmeyenler de diyelim. ve bu modelleri tanıyalım istiyorum. bu demokrat görünen kesim üçe ayrılır.
1. dinciler ki bunların hem türkçü hem dinci olanı mevcut
2. kürtçüler ki bunların hem dinci hem kürtçü olanı mevcut
3. aydın geçinen solcu görünümlü özünde liboş yalakalar.

neden bu kesimler atatürke bok atmaktadır ın cevabı gayet basittir çünkü atatürk`ün düşünceleri ilke ve inkılapları bu arkadaşların bir tarafına batar. benim söyledikleri mi değil bilimin söylediklerini seçin diyen bir liderin bu mantıkla laikliği rejim olarak seçmesi gene bu kesimin istemediği bir tutumdur.
bundan dolayı sanırım demokrat görülmekteler * *
biz bu eksenden örneklemeye ve bu kesimleri tanımaya devam edelim.

oku dersin okumaz, ya araştır arkadaş dersin araştırmaz, ya güzel kardeşim dünya devrim çöplüğüdür oysa bu devrim başarılı olmuştur, devrim demek bütün bir toplumu o an tatmin etmez, bu devrimi biz ileriye taşıyacağız geliştireceğiz dersin, ezanı türkçe okuttu, faşist, allah kitap, şu şıh bu şeh vs zırvalamaya başlar, arap zihniyetinden kurtulduk dersin o an arkadaş 1. kesime dahilse sıçtın zaten *, bu yaklaşımlarla onun seviyesine inmeye ve bir şeyler anlatmaya çalışırsın ama nafile... bu kafaların ortak özelliği olayları ağırlıkta dine indirgemedir. 2. ve 3. grupta aynı şekildedir. dikkat ederseniz bu üç grupta türbanı ısrarla kullanırlar atatürke ve atatürkçülere karşı.

ama cahillikten o kadar zehirlenmişlerdir ki atatürkçü müslüman insanlara bile tavır alır, onları kendi akıllarınca tanımladıkları (bkz: kemalist)olarak fişlerler. bu fişlemenin arkasında ise 3 numara yani liboş aydın çakma özgürlükçüler vardır genelde.

bu modellerin sözde özgürlükçü, demokrat hatta solcu olduklarını falan idea edenleri vardır. *
bu kesimin atatürke bok atma silahı genelde dersimdir. hemen ardına tek parti dönemini bağlar ve faşist yakıştırmasını yaparlar. son olarak bok atma tekniklerinin içinde türkçülük vurgusu vardır. gençliğe hitabeden, andımıza oradan atatürk ün sözlerini kulaktan dolma yada gördükleri görsel bilgilerle atatürkü faşist damgası yapıştırma derdinde olan modeldir. (bkz: radikal), (bkz: habertürk)gazetesini aç hemen iki köşe oku bunlardan görürsün. *
malumunuz bu grup arap baharını falanda demokratik bir süreç gibi göstermiş gruptur aynı zamanda. hatta bir ara türkiyede kürtlerin aynı şekilde isyan etmesini isteyen modelleri sürekli gördük okuduk. her gün ölen çoluk çocuk genç yetmiyor bunlara, kesmiyor işte. öyle bir kesim bu.
fakat bu modellerin bilmediği bir şey daha var. atatürkçü gençler okurlar, hemde sizin saçma sapan yazılarınızı daha çok okur, düşüncelerinize herkezden daha çok önem verirler..

paşanın teee o günlerden bir meclis konuşması.

“efendiler!
eğer bu millet, bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefi de parça parça olur. biz o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık.
katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri, mevkileri de genel şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğruna feda ettik... bunu anlamayıp da, milleti hâlâ kendi kafalarının keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler artık birer beladır. bela çekmeye de bu milletin artık tahammülü kalmamıştır. mustafa kemal atatürk. *
son olarak (bkz: tek din) söylemi yapanlarda nedense demokrattır bu ülkede. bu ülkede ne kadar normal öyle değil mi. demokrasi diyenlerin, demokrat görülenlerin demokrasinin anasını bellemesi.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar