bugün

ingilizce yi geliştirmenin yolları

çok sevip de "defalarca izleyebilirim" dediğiniz bir film varsa, onun ingilizce altyazılarını internetten indirip, tercüme edip, defalarca izleyebilir ve içindeki replikleri ezberleyebilirsiniz. bu sizin kelime hazinenizi ciddi derecede arttırır. senelerce okullarda önce harfler öğretilip sonra okuma yazma öğretildi ama sonradan anlaşıldı ki; bütünden parçaya gitmek daha kolay. şimdi cümleden harfe gidiliyor. dil öğrenimi de aynı. cümle öğrenmek kelime öğrenmekten daha kolay. üstelik aynı anda hem kelimenin anlamını, hem telaffuzunu, hem de kullanıldığı yeri öğrenmiş oluyorsunuz.

şarkılar da iyi bir seçenek olabilir ama düşük cümleler ve anlamsız, günlük hayatta kullanılamayacak bazı ifadeler birine sormadan öğrenilip günlük hayatta kullanılmaya çalışılınca komik durumlar ortaya çıkabiliyor.

kelime hazinesini bu şekilde arttırdıktan sonra akıcı konuşma kabiliyetini geliştirmek için kendinize yabancı mektup arkadaşları bulabilirsiniz. yazışmak, hafızadaki kelimeleri daha hızlı çağırmayı sağlar.