bugün

2 şubat 2013 bursaspor galatasaray maçı

etkili olan rüzgar ve bursaspor un yüksek konsantrasyonu ile becerdiği orta alanı parselleme çalışmaları dışında herhangi bir olumlu yana sahip olmayan maçtır.

bursaspor penceresinden bakılırsa, takımı bu seviyeye taşıyan teknik direktörün olmayışı, beklenenden daha çabuk atlatılan ya da en azından rakibe endeksli bir çaba olarak kendini ortaya çıkarmış. sağ kanat etkinliği parmak ısırtacak cinstendi. sağ savunmacı şener ve sağ tarafı vardiya usulü kapatan pinto, murat hatta belluschi, riera nın etkili biçimde akınları idare etmesine göz yummadılar. iki stoper serdar aziz ve ibrahim öztürk ün maçta iyi gözükmelerine rağmen, galatasaray ın özellikle ilk yarı savunmanın arka bölgesine atılan toplarda etkili olması, bursa orta alan oyuncularının rakibi bozmak adına öne hamle yapmaları ve güvenli oyun tarzından feragat etmeleri ile açıklanabilir. pinto nun her haliyle bu ligde takımını taşıyabilecek etkili bir forvet oyuncusu olması, batalla nın özellikle fizik gücü daha az seviyede ve açık alanda oynamak zorunda olan takımlara karşı iş yapacak olması, şayet yeni teknik direktör tercih edilir ve kendisine kulübe yolu gözükmezse, murat yıldırım ın top saklayan yapısı ve çabukluğu bursa için avantaj teşkil eden noktalar. belluschi nin de ritmi ve sürpriz şutları da elbette bursaspor a katkı sağlayacaktır.

galatasaray cephesinde ise maç dışı olarak nitelendirilebilecek huzursuzlukların bugün 1 puanla yetinilmesinde etkili olduğunu düşünüyorum. eldeki forvet havuzu dahi oldukça kabarık iken, şartlardan dolayı nitelenebilecek drogba nın fuzuli transferi - elbette etkili olacaktır, ancak takım içi dengenin hassas futbolcular penceresinden bozulması olası - galatasaray ileri ucunda form uçurumu yaratabilecek gibi gözükmektedir. sabri ve riera nın görevlerini başarıyla yapmalarına karşın, önlerinde kenara yatkın oyuncu olmaması hasebiyle - emre çolak dahil. 3 lü ortanın solu daha uygun gibi durmakta - randımanları sınırlı gözüktü. selçuk un, belluschi ve kısmen battala nın etkili olan alan kapamalarıyla etkisiz oluşuna, yekta ve özellikle engin - tanınmaz halde ki geçen sene şampiyonlukta yüksek pay sahibi - in tempo sıkıntısı ve ileri çıkma kudretine sahip olamaması, galatasaray ın top çevirerek pozisyon bulma ve dar alanda aktif pas döngüsüne sahip olmasına engel olmuştur. nitekim pozisyonlar, gol de dahil olmak üzere uzun top ve bursa orta alanının ileride basma hevesi neticesinde gerçekleşmiştir. muslera nın önlediği kritik iki top, çizgiye dayalı oyununu geliştirip alan kalecisi olma gerekliliğini göz ardı ettirmemeli.

fırat aydınus ve yardımcılarının baremlerinin oldukça altında bir maç yönetmeleri, amrabat ın afrika kupası birikintilerini henüz atamaması, sneijder in bilinen kalitesiyle seremonilerde boy gösterme zarureti, umut un fransa tecrübesinden sonra üstüne koyarak devam etmesi ve her ne kadar yerini alması maalesef zor olsa da tek forvetli sistemde drogba yı zorlayabileceğini göstermesi ve iki takım taraftarının takımlarına olan olağanca desteği, dikkat çeken noktalardı.