bugün

2 şubat 2013 bursaspor galatasaray maçı

Öncelikle galatasaraylıyım.

Bursasporunda galatasarayında 1' er golü bana kalırsa verilmedi. Adamlar kornerde bize bir güzel yasladılar, bizdede elmanderin pozisyonunda bana kalırsa hiçbir şey yoktu.

Şimdi doğal olarak kendi takımım yönünden bu 90 dakikayı objektif olarak değerlendireceğim.

Emre çolaktan gördüğümüz üzere bir şey olmayacak. Yani luca toni v2 olabilir tabi ama geldiği yerde, meziyetleri de buna uygun değil. Geçiniz efendim, bu takımda emre forma alabiliyorda sneijder alamıyorsa kulübü kapatıp gidelim. Ciddiyim ben.

Engin baytar futboldan çok uzaklaşmış. Benim şahsi kanaatim ilk yarıda bundesligadan bir ekibe kiralanmasıydı. Adam orada top oynardı da, bize hazır gelirdi. Benim gibi bir sözzzzzlük çocuğu bile bunu hesap edebiliyorken, kulübün profesyonelleri yada teknik ekibi niye düşünmedi çok ilginç. Hazır bir engin baytar bize büyük katkı sağlardı.

Riera' ya sözüm yok. Adam özverili, birşeyler için uğraşıyor. Hakan balta böyle oynasa küfür ederdim. Neden ? Hakan balta sol bek. Riera ne ? Sol kanat. Açıkta değil bak, kanat. 4-4-2 nin solu yani. 4-2-3-1 solu kurtarmaz riera' yı. Riera yine sıçar. Rieraya hep alkış, yine alkış. Yatıp parasına bakmak yerine didindiği çabaladığı için.

Semih bu maç yine iyiydi. Adam en son sırtıyla top çıkartıyodu. Bu çocuk olacak değil oldu, artık daha ilerilere çıktıkça kendi değerini katlayacaktır. Bide bi ara rooney stayla saç ektirip o saçları da isveçli metal grubu saçı uzunluğuna getirirse, tamamdır. Ha kilo alması da gerek onu söylemiyorum bile. Bu yaz ve önümüzdeki yaz fiziğini de yeteneklerini engellemeyecek şekilde düzeltecektir. 66 kilo, az. 75-78 kilo arasına geldiğinde bülent korkmaz v2 olacak. Çirkeflikten arındırılmış, sarışın versiyonu. Mis.

Dany dengesiz. Yani iyi bir stoper bence ama adam her maç şeytanla tango yapmayı adet edinmiş. Olan bu. Gökhan zan ve haşmetli omzuna göre, iyidir dany. Gönüller isterdi ki mbia falan oynasın ama olan bu işte.

Sabri ilk dakikalarda garip bi hareket yaptı. Daha yorum yapmıcam ben sabri hakkında.

Sonradan girip oyuna sneijder etki etti. Adam futbolu iyi biliyor, iyi paslar atıyor. Ama önünde sadece iyi niyetine güvendiğim umut, genç aydın, vitaminsiz emre var. Lan selçuk inan ön libero oynar mı ? Çocuğu eritiyosunuz lan. Sneijder yaratıcı pasları atarken pirlo gibi oynaması gereken selçuk göt oğlan gibi ön liberoda sürtüyo. Melo bu kadar sikten oynayacaktı madem, ceyhunu ne göte aldık biz ? Ceyhun libero oynasaydı da selçuk standart orta saha oynasaydı iki yönlü.

Forvet hattında da üzülerek söylüyorum, sığırların efendisi burağı tek forvet oynatmamız lazım. Elmander' e de yazık ediyoruz şuan. Stoke istiyorsa kiralayalım bu arkadaşı. Elmanderi çok çok seviyorum. Ama galatasarayda kalacaksa önde olduğumuz maçlarda 60' tan sonra girip yardımcı forvet rolünde oynaması, gerideysek forveti iklieyip sığır burağa yer açması lazım. Tabi drogba gelene kadar. Drogba gelince yine bir sığır olan hamit yerine burak sağ açık oynasın. En azından arada ormanlara şut denemesi yapar da iki güleriz, sabriden açılacak boşluğu doldurur.