bugün

mu kıtası

Komplo teorileri tarihi kitabının yazarı Haluk Hepkon'a göre: (Sinan Meydan'ın konu ile ilgili kitabını eleştirdiği yazısından)
kayıp kıta mu hakkında geçmişte ve günümüzde bu kadar tartışma çıkmasının nedeni konunun jeolojiyle değil doğrudan uygarlığın kökeniyle ilgili olmasıdır. bu 'ilginç' fikirlerin gelip dayandıkları nokta tarihte ilerleme diye bir şeyin olmadığı görüşüdür. bunun en iyi örneğini churcward'da görebiliriz. ona göre evrim yoktur; toplumlar gelişmezler. tektanrılı dinler toplumların gelişmesiyle birlikte değil, çok daha önce üstün bir uygarlık sayesinde ortaya çıkmıştır. sonra insanlık yozlaştıkça çoktanrıcılık başlamıştır. sinan meydan da tam bu nokta da işe karışmaktadır. kuran-ı kerim'e gönderme yapan meydan'a göre tanrı her kavime aynı mesajı ileten bir peygamber göndermiştir. mayatepek'in güneş kültünün kalıntısı olarak değerlendirdiklerini meydan, mayalara giden bir peygamberden kalanlar zannetmektedir.
oysa meydan'ın işi zordur. evet, churcward metafizikle ilgili ve materyalizme düşmandır ama bunun nedeni meydan'ın zannettiği gibi onun ehli din olması değil mason olmasıdır. churcward mu'nun saf dinini yayan naakallerin ilk masonlar olduklarını açıkça savunmaktadır. yani churcward'ın yozlaşmamış kadim tektanrıcılığı, meydan'ın düşündüklerinin aksine, masonluk propagandasından ibarettir.

http://www.radikal.com.tr...p?ek=ktp&haberno=4502