bugün

saian

kendisini eleştirmem gereken birkaç nokta var.

adamımız sıkı dur parçasında ne diyor? "kontrgerilla takımına diz çök"

anneme sordum; bu ne yaman çelişki dedim. annem dedi ki, müziğin sesini kıs. ben de kıstım.
şimdi güzel kardeşim, ya sen bazı kavramların ne anlama geldiğini bilmiyon ya da bizimle taşşak geçiyon. kontrgerilla devlet köpeği demek. kontrgerilla senin savunduğun o ideolojiyi, yani sosyalizmi ortadan kaldırmak için kurulmuş bir çeşit örgüt/devlet terörüdür. bunları da biz mi öğreticez sana. hayır yani, o cümleyi kurarken, o lirikleri oluşturup sıralarken ne içtin de döktün onu kağıda. lan sırf kafiye olsun diye yapmayın şunu birader.

"ordun bozgun akıncı militan bize destek veren alem
ben takeshi kitano gibi bi pisikopat sen ismet badem"

bak görüyon mu, burda da sırf kafiye yapmak için kafiye yaptın. ismet badem ne alaka şimdi birader. ismet badem güzel bir abimizdir.

yok denklemli paradox parçasına gelek şimdi;

"ben geri dönerim takma elbet ne de olsa ataerkilim
üstadım yok üstad benim"

sen gittiğin her yerde benim üstadım fuat ergin'dir demiyor musun? hatta başıbozuk albüm kapağında da yazmıyor mu bu? sırf kafiye için kafiye mi yaptın yine? gerçi fuat gibi bir sünepeyi üstad edinmek de ayrı mevzu ama konumuz o değil şimdi.

feleğin çemberine 40 kurşun adlı parçada dersim katliamı ve atatürk ilişkisini konu etme meselesini gündeme getirmeyeceğim, zira farklı ortamlarda çok tartışıldı bu.

kendini immortal technique gibi bir adamla kıyaslama olayın var ki bu beni hep üzmüştür. abi kusura bakma ama o adamın çapına ulaşabilmek için birkaç fırın ekmek yemen gerek. şarkılarında bugüne kadar malcolm x'ten, ömer muhtar'dan, çeçen direnişçilerden ya da bosna'dan bahsettiğini hiç duymadım. sosyalist olmak 1 mayıs etkinliklerine katılıp o alanda çekilen fotoğrafları twitter'a yüklemek değildir. ki sana sosyalist demek bile komik. hem kemalist hem sosyalist nasıl olunuyor ben yıllardır bunu anlamaya çalışıyorum ama bi türlü anlayamıyorum. sen şimdi kürtleri falan da sevmiyorsundur allah bilir. kürt değilim, hani sen sosyalist kemalistsin ya o mesele. hem zamanında bu ülkede devrim yapmış olan mustafa kemal'e büyük bir bağlılık ve hayranlık duyacaksın hem de o adamın kurduğu anayasal düzeni bozup sosyalist temele dayalı yeni bir devlet yapısı oluşturacaksın. vöeeğ. devrim dedim de, bu ülkedeki devrim şundan ibaret; (#15812888) neyse, bunlar çok uzun konular. meseleyi içerik açısından ele aldığımız zaman lirikalite olarak kimse senin seviyene ulaşamaz. karaçalı gibi bir dev hariç elbette.

technique dedik, bok oldu konu. o adam gerçek bir gerilla lideri. ayrıca kazandığı paraları nerelere harcadığı herkes tarafından biliniyor. ben sana git afganistan'da okul yaptır demiyorum. ama ne biliyim, bir iki eyleme falan katıl bari. hayır, eğer aktivist olduğunu iddia ediyorsan yap bunları. ki sen "tech'ten eksiğim yok fazlamı ara" dediğin için böyle söylüyorum. çünkü tech aktif bir aktivist.

başıbozuk parçasında bir laf geçiyor son verse'te. "anlatamadıklarını bana din değil, fen açıkladı." ıyy iğrençsiaan.
tipik ateist zırvası. sana kim ne anlattı/anlatamadı bilmiyorum ama mesele senin neyi sorduğun ve bu soruları sorduğun kişinin çapıdır. hayır ben merak ettim şimdi, fenin açıkladığı şey neymiş. twitter'dan dinle ilgili aklına takılan şeyleri yaz, ben sana bizzat burdan cevap vereceğim. twitter kullanmıyorum çünkü. eskiden böyle değildi abi, noldu şimdi. "la ilahe illallah al bu canım senin" nireee, "allah'a inanırdım söz verip de gitmeseydin" nireee. tabi bunlar ilginç şeyler. tutup da seni zorla dine çağıracak değilim ama meseleyi de merak etmiyor değilim.

aklıma takılan birkaç şey daha vardı, onları unuttum şimdi. ama yazarım sonra.
ayrıca bi daha adana'ya ne zaman geleceksin. tekrar bi muhabbet edek.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar