bugün

5 ay askerlik için dırdır eden vatan haini

5 ay boyunca rütbelilere ayakkabı boyacılığı, eşlerine kuaförlük garsonluk yapacağını bilen vatan hainidir. oysa beş para etmez vasıfsız kadınları orduevlerinde tabur gazinolarında eğlendirmek, çocuklarını okula götürmek hatta bazen bakıcılık etmek, elit yerde yasasınlar diye lojman bahçelerini düzenleyip çiçek yetiştirmek en önemli vatan borcudur.

nerede yaşıyorsunuz beyin yoksunları. bir milyon asker varsa vatan koruma ve güvenlik sahasında görev alan sayısı 300.000 i geçmez. geri kalanı devlete de millete de külfettir. nasıl mı;

çalışıp, vergi verip ekonomiye katkıda bulunacağına hayatından 15ya da 6 ayı alınmış binlerce gençten bahsediyoruz. olası bir savaş esnasında hiçbir donanımı olmayan, silah tutmayı bilmeyen, ordu nizamı olarak yat-kalk-süründen başka bir şey bilmeyen bir topluluktan bahsediyoruz. üstüne bir de barınmaları, sağlık giderleri, beslenme giderleri vs. vs...

her dönem ülkeye katkı sağlayabilecek binlerce gencin hayatından 6 ya da 15 ay çalmaktan başka bir şey değildir bu.

her şeyi bir kenara bırakalım. diyelim ki vatan millet sakarya. diyelim ki hayırr bir milyon asker de vatanı koruyor orada!!!

nahhhh koruyor. hangi bilgiyle, hangi donanımla oradalar ki koruyabilecekler. 3 ay eğitim görerek mi? ha tabi ona da eğitim denirse. şınav çek, sürün, olmadı baştan. haa bir de "emret komutanım" cümlesi sessiz mi çıktı bir kişinin ağzından "böölüüüükkkk mıntıkaya kalacaksın"

ulan komsunuzda akrabanızda yok mu hiç 20 yasında bir çocuk. düşünün askere gitti diyelim ne yapacak o yahu. 15 ayda neyi öğrenecek çim sulamak, patates soymak, hizmet etmek dışında. eline verilen içinde mermi dahi olmayan silahı nasıl tutacak ve üstüne bir de savaşacak.

askere gidip iyi ki gittim kahraman oldum diyen kaç tanıdığınız var lan? aksine lanet olsun böyle orduya cümlesini kaç yüz kişiden duydunuz onu söyleyin?

lafa gelince vatan korumak... lojman kamelyasında üsteğmenin halısını yıkayarak vatan koruyan çok asker gördüm ben. mal mal konuşmayın.