bugün

hobbit

Bugün 16:30 seansına girdim, oldukça doyucuydu. Başlangıçta 3 film halinde yapılmasına tepkiliydim, daha çok para kazanmak için yaptıklarını düşünüyordum. Fakat öyle yapıyor olsalar bile, gerçekten sayfa sayfa işlenmiş gibiydi. Filmi izlerken, kitap okuyormuşum gibi hissettim kendimi. Bilbo ile Gollum' karşılaşması oldukça güzeldi. Hep merak etmiştim Bilbonun yüzüğü nasıl aldığını, üçlemede yerde buluyor olarak görünüyordu ama o oraya nasıl gelmişti filan aklıma takılıyordu.

--spoiler--
Film daha ilk dakikalarından kalitesi ile çıkacak sonra ki filmlerin de kalitesini belli etti bence, ejderha sahnesi ile(ki oldukça iyi bir sahneydi). Tabi film boyunca, zibilyon kere izlediğim fragmanlarında ki ne kadar sahneye denk geldiysem, tüm konuşmaları aynı anda tekrarladım * Defalarca tüylerim diken diken oldu, özellikle iki sahnede, ilki bu
http://www.youtube.com/watch?v=iHjgKLGVTjI[/youtube

Diğeri ise Bilbo'nun Thorin'in başı kesilmek üzereyken araya atladığı sahneydi. Cücelerin yeteneklerine de hayran kaldım, bilbo'nun evinde ki tüm yiyecekleri silip süpürüp, her yeri dağıttıktan sonra tabakları fırlata fırlata mutfağa gönderip yıkayışları ve sabah olduğunda bilbonun herşeyi yerli yerinde bulması, eve sanki hiç kimse gelmemiş gibi düzenli bırakmaları hoştu. Filmde tek hoşlanmadığım şey goblin kralının ölmeden önce "bak bu olurmuş." demesiydi. Espiri yaptırtıcam diye fazla zorlamışlar gibime geldi. Gandalf kılıçla karnını yanmış, 2 saniye sonra başını kesicek, sen hala espiri peşindesin arkadaş.

Sonuç olarak 10 üzerinde 8 veriyorum. (2 puan kırmamın sebebi, müzikler yüzüklerin efendisi üçlemesine göre oldukça vasat kalması ve bu bazı yersiz espiriler.)
--spoiler--

Not: Cinemaximum'un 3 boyutu kaliteli sayılırdı.