bugün

renan bilek

türk dizisi izleyen çoğu kişinin süleyman olarak bildiği oyuncu.

hayır, "Sultanlar Sultanı ve Hakanların En Güçlüsü, dünyada krallıklar dağıtan En Yüce Padişah ve Tanrı’nın Yeryüzündeki Gölgesi; üstün kişiliğiyle ve yetenekleriyle ve dahi ateş saçan kılıcı ve olağanüstü başarılarıyla ele geçirdiği Akdeniz’in ve Karadeniz’in ve Rum’un ve Vilayet-i Zülkadriye’nin ve Diyarbekir’in ve Kürdistan’ın ve Azerbaycan’ın ve Acem’in ve Şam’ın ve Halep’in ve Mısır’ın ve Mekke’nin ve Medine’nin ve Kudüs’ün ve bütün Arap ülkelerinin ve Yemen’in ve daha bir çok ülkenin sultanı ve padişahı; Sultan Bayezıt Han oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Süleyman Han" olan süleyman değil. öyle bir geçer zaman ki dizisindeki, "her eve lazım" süleyman.

görsel

aramızda kalsın adındaki tek kişilik gösterisinde canlı canlı gördüm kendisini ilk defa. gösterisinin tanıtımında şöyle yazmakta:

--bilgi--
Kanal D televizyonunda yayınlanan “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” adlı dizide canlandırdığı Süleyman karakteriyle milyonların sevgilisi haline gelen Renan Bilek, 25 senelik müzisyen ve oyunculuk hayatına ait çok özel anı ve anlarını, “Aramızda Kalsın” adıyla sahneye koyduğu tek kişilik gösterisinde sevenleri ve merak edenleriyle paylaşıyor.

Seyircileri, evine gelen misafirleri, 40 yıllık dostları gibi görüp, onları da sohbetine ortak eden Bilek, zaman zaman araya sıkıştırdığı şarkılarıyla da izleyenlere 2,5 saat boyunca tam anlamıyla bir buluşma yaşatıyor.
--bilgi--

ankamall'daki sanatolia sahnesi'nde izlediğim gösteri gayet eğlenceliydi. stand-up gibi, ama tam öyle olmayan gösterisinde ayrıca 4 adet şarkı söyledi gitar eşliğinde.

kendisinin siyasi görüşlerini göz önüne alırsak, 2,5 saatlik gösteri boyunca hükümete yalnızca bir kere laf sokması, onda da ileri gitmemesi ilginçti. daha fazlasını beklediğimi söylemeden geçemeyeceğim.

performansın yaklaşık 10 dakikalık bölümünü (biri cem karaca şarkısı, diğeri de kendi bestesiydi) videoya çekmiş olsam da, gösteri sonunda "bu gösteri kameraya çekilip hürriyet'te 50 kuruşluk bir promosyon olarak satışa sunulmayacak" şeklinde başlayan sözlerini, çektiğimiz görüntüleri arkadaşlarımıza göstermemizi ancak internete vermememizi istemesiyle bitirdi ve "lütfen dostlar, aramızda kalsın" diyerek gösteriyi sonlandırdı.

gösterinin gidilip görülmesi tavsiye olunur.