bizim uefa kupamız var

Galatasaray taraftarinin acil çikis kapisi olan cümlecik. Aci gerçek ise kupanin son kullanim tarihinin çoktan geçmis olmasi fakat gs'linin bunu bir türlü kabullenememesidir.

örnek vermek gerekirse galatasaray'in uefa kupasi, nothingam forest'in fi tarihinde aldigi 2 sampiyon kulüpler kupasina benzer. Nothingam Forest çogu ingiliz kulübünün sahip olmadigi prestiji yüksek 2 kupayi müzesinde bulundurmaktadir fakat gidipte henüz bir sampiyonlar ligi kupasi bulunmayan arsenal'den büyük veya daha iyi olduklarini iddia edemezler.

Galatasaraylilarin çelitikleri nokta ise 12 sene önce kazandiklari uefa kupasinin onlari sonsuza kadar avrupa fatihi yapacagini sanmalaridir. Ama kendileride bilmektedir ki takimlari uefa kupasini aldiktan sonra fenerbahçe avrupada ve ligde galatasaray'i dominant bir sekilde geride birakmistir ve fenerbahçe'nin uefa kupasinin olmamasi, nothingham-arsenal örneginde oldugu gibi fenerbahçe'yi galatasaray'dan daha kötü bir takim yapmaz. Karsilastirma yapmak için güncel skorlari dikkate almak gerekir.