bugün

uykuya dalmadan az önce yaşanan düşme hissi

uykuyla uyanıklık arası dönemde olan durumdur. ancak bazı kaynaklarda bu durumun uyku sırasında ruhun bedeni terk etmesi anında yaşanan bir aksaklıktan olduğu söylenmekte..

konuya açıklık getirmesi açısından şu bilgilerle başlamak daha doğru olacaktır kanımca. bazılarına göre uyku hallerinde ruh bedenden çıkıp dünyada küçük gezintiler yapmaktadır ve günlük hayatta aynı şeyi daha önceden yaşamış gibi olma/ aynı yerde daha önce bulunmuş gibi olma hissi şeklinde tariflenen deja-vu hadisesinin de temelinde bu yatar.. yani siz mışıl mışıl uyurken ruhunuz etrafta sürter ve bazı mekanlara sizden önce gider.. *

bilim adamları ise buna münasip uzuvlarıyla gülmekle birlikte deja-vu durumunu beyindeki anormal deşarj hadiselerine bağlarlar. yine bunun bir nevi benzeri ve zıddı olan james-vu da yine aslında beynimizin bize oynadığı küçük oyunlardan ibaretttir.

netice itibariyle ruhun fit attığına inanan bazı kimselerce yapılan açıklamaya göre; uyku anında ruhun bedeni terk etmesi sırasında kişinin bunu hissetmesi ya da birden uyanıklık durumuna geçmesiyle ruhun tekrar bedene dönmesi; bir nevi düşmesi sonucu yaşanan bir histir..

bizim güzide validelerimiz ise konuya daha farklı bakış açıları getirmişler ve 'korkuttular, korkuttular' şeklinde tanımlamışlardır bu durumu.*