bugün

8 haziran 2007 genelkurmay başkanlığı açıklaması

yıllardan sonra genel kurmayın yaptığı ilk mantıklı iş. gerek sevgi kelebeklerine, gerekse asarız keseriz bünyelerine sesleniyorum: şimdi dobra dobra konuşak, "höd mödöt istediğimizi yaparız hem komünizm geliyor şeriat geliyor öcü böcü" mealinde bir açıklama kesinlikle değildir. "bakın her gün masum insanlar, ve görevini yapan kişiler ölmektedir, buna kim verecekse(millet, hükümet vs) bir son versin, bu böyle gitmez çünkü" amacında, ve son derece yerinde bir açıklamadır. olan bir realiteye karşı önlem alma gerekliliğinden bahsetmektedir. evet, genelkurmay tarafından verilen ve yıllardan sonra ilk kez mantıklı bulduğum bir açıklamadır. oraya buraya çekilmesi yersizdir kanımca.

edit: 7. maddeden paranoyak anlamlar çıkarılmamalıdır. güzelim, çobanlar kavga ediyor, kurtlar koyunları götürüyor. bütün bir halk olarak şiddete karşı tepki vermemiz lazım. tıpkı ispanya'da bombalar patladıktan sonra ispanyalıların, bask'ıyla, ispanyol'uyla yaptığı gibi. "bakın asker linç istiyooo" demek çobanların kavgasından farksızlaştırıyor durumu, anlamazmısınız?

edit 2: doğru ya, anlamayız. hiç birimiz. bu mentalite değil miydi doğu milletlerinin sürünmesine sebep olan? ah o ülkelerini düşman işgal ederken birbiriyle uğraşan, hatta camilerde meleklerin kaç kanadı olduğunu tartışan doğu milletleri...