bugün

11 ekim 2012 fenerbahçe ülker bc khimki maçı

Son topa kadar mücadele etmekle Final Four'a kalınsaydı Partizan o salon o gazla her yıl bırak dörtlü finali, finale kalırdı. Bu ülke takımları bu yüzden kaybediyor zaten. Vasat bir takıma karşı 16 sayıdan 6'ya kadar yakalanıyorsanız o son topa dalıp farkı 14 yapmak maalesef dörtlü finale kalmanın göstergesi değildir.

Hedef koymadan önce iyice bir bakmak, araştırmak lazım. Şişirilen hedeflerin başımıza iş açtığını hiç yoksa 4 yıldır tüm acı yönüyle görüyoruz.

Bir kere Andersen yerlerde sürünüyor. Batiste uyum sürecini atlatamamış. Barış Ermiş Euroleague guardı değil (üzülerek söylüyorum). Bogdanovic bu formuna rağmen hala sorumluluktan kaçıyor.

FB bu haliyle A+ takımlara karşı ilk 5'i ile çok sıkıntı yaşamaz. Ancak bu saydığım parçaların toplanıp tam manasıyla birer tamamlayıcı olmaları lazım! Bu da bir süreç ve tutup tutmayacağı kesin olmayan bir durumdur.

FB'nin F4'a kalması şaşırtıcı olmayacaktır ama bunun için biraz daha beklemek ve takım kimyasını iyi analiz etmek gerekiyor. GS'nin CSKA'yı yenip 2'nci gruplara kalamaması gibi vasat bir takımı yenmek de F4'ü garantilememektedir (istediği kadar geçen yıl Eurocup'ı alsın, kadro ve oyun yapısı net olarak FB'nin iki seviye altındadır).

Takım şakşakçılığından ziyade bilerek yazmakta fayda vardır. Yoksa yazılan sonuna "şuku piç" eklemesi yapılarak inci'de daha faydalı olunabilir!..