bugün

beşiktaş

kötü gitme olasılığını sezon başında zaten kabullendiğimiz takımımızdır. ben bu maç hariç geçmiş 6 maçta kötü oynadığımızı kabul etmiyorum. galatasaray. elazığ ve karabük maçlarında gayet iyiydik. gaziantep maçında iyi oynadığımız maçta 2-1 öndeyken sivok'un eliyle teması gibi salakça bi penaltıyla 2-2, peşine orhan gülle'nin şaka gibi golüyle son dakikada kaybettik. sivas maçında maç büyük ölçüde 0-0 bitecekken uğur'un vurduğu top fernandes'in suratına çarpıp sivas sol açığının önüne düştü. ya bahtsızlık bu resmen arkadaş ya. yani bu 6 maçta asla kötü oynamadık. eğer sadece özet izleyebilmiş beşiktaşlılar varsa emin olsunlar iyiydik. sadece bu maç sol tarafımız aksadı. fenerbahçe maçı 3-2'de bitebilirdi 2-2'de. futbol bu onlar bulduklarını değerlendirdi, biz değerlendiremedik ve kötü de oynadık ama asla zor durumda gibi bir şey yok. kadronun bu olacağı sezon başı belliydi zaten kadroya bok atmaya gerek yok. ayrıca ilk 11'imiz gayette taş gibi takım. sorun yedeğimizin genç olması.
o beğenmediğiniz yönetim 6 ayda kulübün borcunu 50-60 milyon aşağı çekip, futbolcuların alacaklarını neredeyse tamamen ödedi. eğer borç içindeyseniz yapılacak tek şey şu an beşiktaş'ın yaptığı şey, alt yapıya yönelmek ya da eldekilerden maximum verim sağlamak. escude harici transferlerin hepsi yerinde ve başarılı. escude'de başarılı ayrı konu ama gereksiz. zaten avrupa'ya da gidemiyorken kimi getirmesini bekliyorduk ki? ben fernandes ile kötüde olsa almeida'nın kalmasına bile şaşırdım bir beşiktaşlı olarak.

ayrıca kadro kötü diyenlere tek tek sayalım. kalecilerimizin biri iskoç milli takım kalecisi diğeri türk milli takımının 3-4 kalecisinden biri. defansımız ibrahim toraman, zamanında galatasaray'ın elimizden almak için uğraştığı ersan gülüm, sivok, escude. sağ bekimiz hilbert sol bekimiz normalde ismail yokluktan uğur boral. orta sahamız necip, veli, fernandes, sol açığımız olcay, sağ açığımız holosko, forvetimiz almeida. şimdi şu kadroda kişisel olarak en fazla 2 kişiyi beğenmeyebilir insan. şunun yerine adam gibi yabancı olsa denilebilir ki, şuan diğer takımlarda da öyle 2 adam sayarım.
kısaca beşiktaş her zaman beşiktaş'tır ve şuanda kötü oynadığımız filan yok. yani fener maçına kadar yoktu. şu anda samet aybaba'yı ya da yönetimi kötü göstermek veya istifaya çağırmak salaklığın daniskasıdır. milli maç arasında bir şeyler düzelir elbet.