bugün

elbistan

kahramanmaraş'ın en büyük ilçesidir. türkiye'deki bir çok ilden büyük olmasıylada dikkat çeker. türkiye'nin en önemli dünyanında en önemlileri listesindedir elbistandaki linyit madenleri ve termik santral. kahramanmaraş ekonomisinin can damarı olması nedeniyle il olmasına maraş halkı bir türlü müsade etmez. onyıllardır aha ora il oldu biz daha büyüğüz biz niye olmuyoruz diye çabalar. seçim programında başbakanın miting yaptığı iki ilçeden biridir yine bu il talebi gündeme gelmiştir. pınarbaşı , içmeler , tarihi bir çok han, hamam vs. ile ünlüdür. kömür işletmeleri,şeker fabrikası ilçe ekonomisinde büyük paya sahiptir. mhp'nin kalesi olarak görülen ilçe başbakanın miting jestiyle bu dönem akp'ye düşmüştür ki akpliler bile şaşırmıştır. elbistan, fransa'nın kuzey doğusu'ndaki pont-à mousson şehri ile kardeş şehirdir. son 20 yıldır hem mhpli hem akpli çalışan çabalayan belediyeleri sayesinde çevre düzenlemeleriylede maraş'a öyle yapılmaz böyle yapılır dedirtmiştir. birçok ünlü markanın, bayilikleri olan ilçede ben bunu bulamadım demek pek mümkün değildir. dulkadiroğullarına baş şehirlik yapmıştır tarihte. hala dulkadirlilerden kalma eserler tek tükte olsa görülür.ceyhan nehrinin doğduğu yerde olması nedeniyle su sıkıntısı asla olmamıştır, şehrin altının tamamen su olduğu deprem uzmanları tarafından belirtilir ve risk arzettiği söylenir.

dipnot: elbistanlılar asla maraşlıyım demezler. yurtdışında bile sorsanız elbistanlıyım derler. maraşlılarla pek anlaşamazlar , malatyaya ve malatyalılara daha yakındırlar. kendisi doğu anadoluda olmasına rağmen maraş içinde akdenizde geçer. ki bende hayatımda sadece bir kere maraşlıyım demişimdir, maraştaki bir konser esnasında oda onlar daha kalabalıktı iş tartışmaya döndü kavgaya doğru gidiyordu.

endipnot: havası kirlidir kışın , ama bir başkadır benim memleketim. nüfusu unutmuşuz 100.000 üstündedir ama net bir sayım rakamı yok birkaç yıldır.

birçok kaliteli restaurant ve dondurma salonlarıyla dikkat çekebilir.

ahanda tanıtım videosu yapmış etem ;

http://www.etemlisesi.k12.tr/

Şimdi ben seni nasıl bırakıpta gideyim ulan.