bugün

üniversiteyi kazananlara tavsiyeler

sosyal paylaşım sitelerinde gördüğüm kadarıyla içi içine sığmayan gençler var. bu heyecanın oluşumunda eğitim-öğretimin katkısı çok düşüktür. bunun anlamak için kahin olmaya da gerek yok. bu çoşkunuzun içine s*çmak gibi olmasın ama size birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum.

şimdi bazı sitelerde "bekle beni ...... ben geliyorum" nidaları atan gençler, gideceğiniz şehirdeki güzel kızlar ya da yakışıklı erkekler sizi beklemiyor emin olun. tabi çok güzelseniz istisna olabilirsiniz.

tüm mesele kız-erkek meselesi değil. kalburüstü arkadaşlar bulana kadar da biraz kandırılırsınız. dost buldum dediğiniz anda da dost kazığını uygulamalı olarak görme ihtimaliniz de yüksek.

ayrıca orda bulacağınız üst sınıflarda olan hemşehrinizden mümkün olduğunca uzak durun. bu durum atasözüyle sabit: toprak toprağı gurbette siker

birkaç hafta içinde, ilk dönem sonunda yatay geçişi düşünmeye başlayacaksınız. özellikle küçük bir şehirden büyük bir şehre okumaya geldiyseniz. ben iki üniversite bitirdim, 8 yıl boyunca bunu başaranı görmedim daha.

yaşayınca bunları daha iyi anlarsınız. şimdi çoşkunuza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.