bugün

islamiyet in bozulmasi

sosyolojik tanrıları zihinlerinde yer ettirmiş şahısların tartışmaya açabileceği söylemlerden biridir.
islam dininin kutsal kitabında geçen ayet hükmünce kuran hz. Allah tarafından korunmaktadır ve tahrifi imkanlı değildir. böyle konuşukların mevzu olmasının sebebi ise tamamen nefsani arzu ve hevesten ibarettir.zira islam dini ölçüyü koymuştur.
"senin dinin sana,onu dini onadır."
o halde bunu dillendirmenin anlamı nedir?
en önemli yönü ise bindörtyüz küsür yıldır kuran'ın tahribata uğratılamamış olmasıdır.
ki günümüzde bu gayeyi şiar edinenler teknolojik ve iktisadi açıdan dünyaya hakimdir ve zulmün doruk noktasına mukabil bu hedeflerine ulaşamamışlardır.
materyalist felsefeyle yaşayanlar,tabiiyyunlar,bilimperestler dünyanın sonunun gelmekte olduğunu söyleyen bilim adamlarının sözleriyle yola çıkıp istatistiksel analiz yapsalar şimdiden sonrada bu tahribatın zayıflığını anlarlar.-ki bunlar safsatadır-

asıl yanılgı şudur ki:
fertler insanların islami yaşamlarındaki kopmalar, bozulmalar ile dinin bozulmasını eşdeğer görüyorlar. bozulan din değil insanların tutum ve davranışlarıdır.bunun en iyi örneği yaratılmaya çalışılan ılımlı yahut aşırı islam modelidir.halbuki islamın aşırısı veya ılımlısı olmaz ölçü bellidir.bu ölçü aşılır yahut azalırsa bu dinin suçu değil insanların uygulamadaki sapkınlıklarıdır.