bugün

türkçü yazarlar birliği

son dönemlerde "ben türk'üm" dendiğinde yüz ekşitilen; ancak farklı etnik unsurlara mensup vatandaşlar tarafından türklüğe hakaret edildiğinde özgürlük, eşitlik, demokrasi zırvalarını duymaktan bıkmış, bilinçli insanlar topluluğudur. nitekim kendini modern, çağcıl olarak nitelendiren birçok sözde aydının yanlışa düştüğü fark edilmelidir. bir toplumu ulus hâline getiren belirli mitler ve ortak değerlere sahip olmaktır. buna bile faşist, kafa tasçı diyenler olabilecektir. ancak bu devletin adı türkiye cumhuriyeti devleti ve kurucusu mustafa kemal atatürk'tür. bu durumdan memnun olmayan vatandaşlar da vatan haini olarak adlandırılmakta haklıdır.

faşist olarak değerlendirilecek bir topluluk olmadığı kanaatindeyim. sözde türkçü ülkücülerle karıştırılmamalıdır. ayrıca kullanılan dil konusunda da bu tip vatandaşların öztürkçe'yi benimsemiş olmaları bir yönden hatadır. çünkü türkçe ve öz edebiyat konusunda yahya kemal'in görüşleri benimsenmesi daha doğru olur.

okumadan gelecek eksiler için şimdiden okumalarını öneriyorum. burada kötü bir iş yapılmıyor. kendini özgürlükçü ve eşitlikçi olarak değerlendiren bireylerin tutumları bu topluluğun tutumlarından daha faşizan, daha kör ve daha yobazcadır. fark edilmelidir ki, toplumların birlik ve beraberliğini sağlaması için köklerinden kopmamaları gerekmektedir. en basitinden bir amerika birleşik devletleri'ine bile bakıldığında farklı etnik kökenlerden gelmelerine rağmen belirli mitlerini koruyup bayraklarına ne kadar bağlı kaldıkları rahatça görülebilmektedir. söz konusu çıkarımla ilgili başlık malesef sözlükteki eşitlik ve özgürlükçü bireyler tarafından pek rabet görmemiştir.

(bkz: amerikalının amerikan olduğu kadar türk olamamak)