kuyruk acısı

Hikayesi olan deyimlerdendir. Adamın biri odunculukla hayatını devam ettirirkeen, ettirirkeeeeen bir güüüün bir de bakar ormandaki kuyudan bir yılan çıkar. Hiç korkmaz ve hayvanı öldürmez. Üstelik de elinde baltası varken. Neyse işte hayvan çok sevinir ve adama der ki:
- Senle biz kanka olalım. Sen evden çalışmaya gidiyorum diye çık her gün, gel buraya. Laflarız, tavla atarız. Ben sana her gün bi çeyrek altın veririm.
Tabi adamın gözleri parlar. Hemen atlar:
- Tamam kanka der. *
Neyse günler böyle geçer, bizim iki kanka maceradan maceraya koşar. ormanda yavşaklık ederler. küçücük tavşanları eşekleri korkuturlar, "nasıl kaçtı olm gördün mü" diye gülüşürler. günler böyle geçip giderken bizim oduncu, küt diye hastalanıverir. işin ilginci oduncu kankasıyla geçirdiği zamanların dışında vakit bulup bir de çocuk yapmıştır. Tam bir çocuk da yaparım kariyer de hesabıdır. Neyse çocuğa nerden geldin derseniz, adam oğluna der ki:
- yavrum benim ormanda bi kankam var. git sana bugün kü çeyrek altınımızı versin. ama sakın korkmayasın, benim kankam... eeee şey, benim kankam bir yılan der.
çocuk biraz tırsar mırsar ama, işin ucunda para vardır. gider babasının kankisini bulmaya. bulur parayı alır gelir. ikinci gün babası yine çocuğu aynı yere altın almaya yollayınca. çocuk kıllanır. *: ya bu yılanda amma çok altın varmış. neyse ne uğraşıyorum ki böyle her gün yol tepiyorum. öldüreyim yılanı, bütün parasını alayım. zahmet edip her gün gitmem.
gitmiş, tabi giderken de babasının baltasını yanına almayı ihmal etmemiş.
yılanla karşılaşır karşılaşmaz baltayı savurmuş hayvancağıza. fakat yılan uyanık ve kıvrak. kuyruğu kestirmiş fakat o acıyla çocuğu da zehirleyivermiş oracıkta.
günler geçmiş oduncu iyileşmiş. demiş şu kankamı bi ziyarete gideyim de hem özür diliyeyim. gitmiş yılanı bulmuş. demiş ki:
-kanka bizim oğlan çok ayıp etmiş rahmetli. biraz fevriydi serde gençlik vardı. sen büyüklük et gel barışalım.
tabi yılanın kuyruğu hala yok. kesti velet kuyruğunu.
-yooook, der yılan. sende evlat acısı, bende de bu kuyruk acısı varken artık biz kanka olamayız. sen yolunaaa ben yoluma.
işte bir dostluk da böyle biter. taraflardan biri kırılınca yürümez o dostluk yürümez.

the end