bugün

bedelli askerlik

ekonominin amı götü yardığı, elektrik, doğalgaz vs. faturalarının katlanarak evimize kol gibi girdiği bu dönemde ekonomik gidişatı iyi sanan aynştaynların beğenmediği, 5 ay, 12 ay, 15 ay, hangisine giderseniz gidin askerliğin ana amacı olan savaş sanatını öğretmek yerine tüm hizmet boyunca genel olarak 3 kez silahlı talim yaptırılıp kalan zamanda komutana çay götüren, albayın çocuğuna ders veren, karısının şöförlüğünü yapan, evini taşıyan, elektrik-su faturasını yatıran sisteme dahil olmak istemeyenlerin parasını verip, kendinize başka uşak bulun dediği 22,500 akıllı insandır.

peşin edit: gönül isterdi ki askerlik 2-3 ay olsun, herkese eşit olsun ve cidden savaş sanatını öğretsin. kimse yolunu yordamını bulup kaçmasın. herkes sike sike yapsın.. Ama kusura bakmayın beyler bu sistemde, benimle aynı eğitim seviyesindeki komutanlara hatta sikim sokum çavuşlara çay götürmeye, çoluğuna çocuğuna ders vermeye, lojmanını boyamaya sizin kadar hevesli değilim.

vatan borcu diyenlere özel edit: ben o borcu 2,5 sene boyunca, allahın siktirettiği köy okuluna sabahın köründe kalkıp giderek, liseye gelmiş ama özneyi yüklemi bilmeyen çocuklara önce türkçesini sonra ingilizcesini evire çevire anlatarak borcumu çoktan ödedim. bedelliciyim ve vicdanım vatan, millet, sakarya rererörö cülerden daha rahat.