bugün

29 mayıs 2012 thy grevi

hala daha insanların anlamakta güçlük çektikleri bir eylemdir.

üç kuruşa beş kuruşa ruhlarını satmayacak kadar asil insanların, hak etmiş olduklarını alamadıkları için yaptıkları eylemdir.
para için anasını bile satacak zihniyetin, ulan bu devirde para bulmuşuz iş bulmuşuz, anamızı sikseler de konuşmadan çalışmalıyız diyen zihniyetin bir türlü anlayamayacağı konudur bu olay. zaten o kalifiye beyin olmadığı için o hayretle baktıkları paralara hiçbir zaman kavuşamayacaktır ya bunlar. neyse konumuz o değil.

konumuza dönersek, akp ve apronda deve kesen ebleh zihniyetin zoruna giden bu eylem, canı gönülden desteklenmelidir, destekçileri sadece kesk le red hack çılar olmamalıdır.

o insanlar şu an bir azınlık olabilirler fakat ne şekilde olursa olsun yanlarında olduğumuzu hissettikleri anda daha güçlü olacaklardır.

lütfen bu tarz eylemleri şöyle düşünün, büyük bir var, içinde istemediğiniz kadar nimet, yiyecek, içecek...
insanlar ellerinde yağlı ilmeklerle bu gemiyi karaya çekmeye çalışıyor, büyük bir inançla hemde...
bu durumu görenler olarak, onlara yardım edip, günlerce elleri parçalanıncaya kadar çektikleri o halatların bi ucundan tutmak yerine, halatların üstüne binip, birde iyice köstek olmak adına halatların üstüne yağ dökmek, yarın bir gün çoluğumuza çocuğumuza anlatmaktan imtina edeceğimiz anlara örnektir.

peki ya tam tersini düşünün? binbir emek ile nerelere getirilmiş bir gemiyi son anda bir kaç kişi daha birleşerek dışarıya çıkartabilmek!

bu o kadar zor değil. thy çalışanlarının her zaman yanındayız ve eylemlerine ne şekilde destek vermek gerekiyorsa destek vereceğimizi de bilmelerini isteriz...

--spoiler--
AKP’nin havayolunda grevi yasaklayan kanun teklifi bugün meclis gündemine gelecekken, istanbul Havalimanı’nda çalışan kabin memurları ve teknik ekip iş bıraktı. Havayolu emekçilerinin iş bırakmasının ardından birçok sefer gecikmeli olarak hareket ederken, 130 sefer ise iptal oldu.
--spoiler--