bugün

bülent akyürek

--spoiler--
Makinalaşma sayesinde sadece insanlar işsiz kalmadı, hayvanlar da mağdur. Biliyorsunuz, makinalaşma sonucunda insanoğlu gereksiz bir varlık oldu. Aletler, icatlar bizim yerimize mazotla, gazla, petrolle, elektrikle çalışıyor biz enerji kaynaklarının çoğunu dışarıdan alıp borçlanıyoruz, vatandaşlarımız işsizlikten kahvede oturuyor, hırsızlık öğreniyor.

insanlar işsizlikten hırsızlık yapacak, katil olacak, robotlar hapisanede onlara gardiyanlık yapacak, bu dediklerim çok yakında yaşanacak inanın ki böyle…

Tarım ve hayvancılık politikalarını öldürdüler. Dışarıdan et alıyoruz kilosu elli Lira olduğu için de yiyemiyoruz. Süt üretimi fabrikaların eline geçti. Çocuklarımız canlı tavuk, canlı koyun görmeye hayvanat bahçesine gidiyor.

Siz hiç koyun sürüsünü otlarken gördünüz mü? Koyunlar çayırda hep birlikte otlarlar ve ortalama olarak hepsi bir anda çimlerin beş santim üstünden kemirirler. Onlar gittikten sonra, sanki burayı çim biçme makinasıyla biçmişler zannedersiniz.

Bunu niye anlatıyorum?

Bütün şehirlerimizde büyük yeşil alanlar, parklar var. Belediyeler binlerce adamı çim biçsin diye çalıştırıyor. Çim biçme makinası, mazot, çuvalla çimlerin arabalara koyulup taşınması ve ödenen maaşlara baktığınız zaman vergilerimizin ota boka gittiğini görmüş olacaksınız.

Diyorum ki: Çim makinası almayalım, parklara ağıl kurulsun, oralarda devletin koyunları hergün çimleri biçsin, çocuklarımız canlı koyun görsün, belediyelerimiz o koyunların sütünü çocuklara dağıtsın, süt fabrikaları batsın, çimler işe yarasın, yengem saçlarını tarasın, vakti gelince koyunlar kesilip satılsın, insanlar ucuz et yesinler hoş olmaz mı?
Efendim; eğer ortalık koyun kokar diyorsanız, zaten ortalık öküz kokuyor, varsın koyun koksun fark eder mi?

--spoiler--