bugün

akp nin 19 mayıs törenlerini iptal amacı

asıl amaç hakkında mı yorum yapılmalı , yoksa belirtilen sebeplerden yola çıkılarak tek tek mi çürütülmeli bu iddialer bilemedim fakat o kadar saçma nedenler belirtilmişki,

"bir siktiriniz sayın bağkanım" dese biri çıksa vallahi yadırgamam.

neden?

şöyle ki, mevsim olarak kutlama hazırlıklarının kış aylarına denk geldiğini ve öğrencilerimizin sağlık sorunları yaşadığını gerekçe gösteren saayın milli eğitim bakanımız, okullara bozuk süt dağıtılmasını ört pas edebiliyor.
soğukta saçma sapan protokol konuşmalarında tirtir titreyerek zorla 3 saat asker edilen öğrencilere ağzını açmıyor, öğrencilerim bozulan motivasyonlarından bahediyor fakat öğrencilerin devamsızlık haklarında düzenleme yapıp bu haklarını bilmem kaç günden kaç güne çıkarırken okula olan adaptasyonları aklının ucundan geçmiyor.

yahu köşe yazısı gibi uzun uzun yazmak istemiyorum ama çok dolu olduğum konulardan biri sıkılan burda bıraksın ana temayı anladınız zaten.

ayrıca bu arkadaşlar liselerde evlenmeyi, evlilik iznini, onu bunu bile utanmadan tartışılacak hale getirebiliyor.
yahu bu adamlar öğrencilerin okumasını istese, onların mağdur olmamaları gibi bir kaygı taşısa, bu tarz saçmalıklara ön ayak olur mu?

gönüllü olmayan öğrencilerin bu tarz gösterilere kutlamalara katılmaması olayına varım, peki ya katılmak isteyen binlerce öğrenci?

öyle ya; hala daha bu vatanın evladı olan, bu bayramların ne şekilde bizlere armağan edildiğini bilen insanların sayısı azımsanmayacak derece de çok iken, kendi uydurmalarıyla neden azınlık durumuna düşürülüyor?

peki o zaman din dersinin seçmeli olmasını istemeyen, alevi ateist yada müslümanlığı benimsemeyen öğrenciler ve aileleri hakkında neden bu tarz bir uygulama esas görülmuyor?

neden demiyor gönüllü olarak bu dersi almak istemeyen öğrenciler var?

olay o kadar açık ve seçik ki, ordu evlerıne sarıklıların da girebilmesini onaylayan yasanında geçmesinden anlaşılacağı üzere, içinde atatürk ü hatırlatan ne varsa insanlara hızlı bir şekilde unutturmak.

afedersinizde zaten yarrak gibi tepkisiz bir halka sahibiz. gençlik kıçındaki pantolonu tutmaktan aciz, yeni çıkan teknolojik ürünler, değişik televizyon propagandaları ile ( programları demiyorum özellikle) uyutulmakta.

okuyan olayların farkında olan belirli bir kesim bu yapılan haksızlıklara karşı kararsız da olsa, yalnız bir direniş gösterirken, büyük bir kesim "aman ya bana dokunmasınlar da"
mantığı ile evlerinden kafalarını çıkartmıyor.

insanlarımız korkutulmuş ve sindirilimiş bir durumda. ben bunları yazarken yada herhangi biri bunları yazarken, karşıt görüşlü arkadaşlar; " başladılar gene cumhuriyet elden gidior laiklik elden gidiyor mavraları atmaya" şeklinde yorumlar yapacaktır.

haklıdırlar, nasıl ki onların istediği bir düzen var ise ve bunu başbakanları da dahil çıkıp delikanlı gibi söyleyemiyor ise, bizim de istediğimiz bir düzen var. ve bu düzenin bozulmaması, en azından; kurtuluş savaşınada vatanı satmak yerine, canlarını bu vatan için tereddütsüz veren insanların yüzü suyu hürmetine kollanması gerektiğinin bilincinde olduğumuz için bu şekilde tepkilerimizi ortaya koyuyoruz.

ha tepki koymak burda kğtle halinde yazılar yazmak değildir.

bu yazıların zaten çoğu da okunmayacak sizden ricam bu konular hakkında yazarken amacınız insanları bilinçlendirmek ve belli bir aşamaya gelene kadar tehlikeyi onlara analtabilmek ve o aşamaya geldiğinde ise topluca hareket etmeye sevk etmek.

örneğin biz uludağ sözlüğüz. ve uludağ sözlük olarak bu olaya en net şekilde tepkimizi nasıl koyarız onu belirlemeliyiz. burada yazılanları okuduktan sonra "ne yapabiliriz" diyen insanlar için yazmalıyız yazılarımızı ve o insanlara demeliyiz ki, 19 mayıs günü sakın ha evlerinizde pineklemeyin.

çıkın, bu durumu protesto eden gençlerin arasına karışın, onlar yabancı değildirler, onlar biziz, onlar sizlersiniz, onlar bu ilkenin sahipleridir, onların dedeleri tarafından bizlerin birlik içinde olması öğütlendi ve bu uğurda öldüler. sakın insnlara öcü gibi bakmayın. gördüğünüz en ufak canlılığın içerisine tereddütsüz dalın. çünkü o insanlar hepimiz için sokaklarda olacak, hepimiz için yürüyecek.

lütfen ben tepkimi sözlükten göstereceğim, elimden gelen bu diyerek kolaya kaçmayın arkadaşlar...

özellikle liseli diyerek ekseriyetle dalga geçilen, dalga geçtiğimiz kardeşlerimiz. sizler eğer bu yazıları okuyorsanız, sizlerin tek bir tanenize bile bu ülkenin ne kadar ihtiyacı olduğunu anlamışsınızdır.

unutmayın siz yoksanız o kalabalıklar eksiktir.

unutmayın siz yoksanız bizler bir kişi eksiğiz...