viva 19 mayıs

AKP'nin 19 Mayıs kutlamalarını yasaklamasına ilk tepkilerden biri Türkiye Gençlik Birliği'nden geldi.TGB Genel Başkanı ilker Yücel basın açıklamasıyla ,AKP'nin bu cüretkar yasakcı hamlesinin şaşırtıcı olmadığını ve TGB'nin bu durum karşısında 19 Mayısı 2012 yi bu sefer dünya gençlik örgütleriyle, 'Yaşasın 19 Mayıs' sloganıyla kutlayacağını kamuoyuna duyurdu.TGB Genel Başkanı ilker Yücel'in basın açıklamasını sunuyoruz:
19 Mayıs 2012'yi Gençliğin Diriliş Günü ilan Ediyoruz!

AKP'den ne bekleniyordu?

19 Mayıs emperyalizme karşı Bağımsızlık günümüzdür demesini mi bekliyorduk?

19 Mayıs ağalara, şeyhlere, şıhlara, cemaatlere kul, köle, maraba olmak yerine vatandaş olma yolunda attığımız adımın ilk mücadele günüdür demesini mi bekliyorduk?

19 Mayıs Gençliğin biat kültürü yerine hayatta en hakiki mürşit ilimdir diyen bir neslin yetiştirileceği çağın başlangıcıdır mı demesini bekliyorduk?

AKP bir cemaatler, tarikatlar koalisyonudur.

ABD'nin Ilımlı islam programının Türkiye şubesidir.

AKP iktidarda olduğu on yol boyunca zaten büyük olçüde yıkılan Cumhuriyet'e son darbeleri vuran partidir.

Ömürleri Atatürk düşmanlığıyla geçmiş kadrolar tarafından yönetilmektedir.

Bu AKP'den 19 Mayıs'ı coşkuyla kutlaması mı bekleniyordu!

Arkasında koskoca bir mücadele geleneği olan ülkemizin büyük gençliği AKP'nin 19 Mayıs'ı yasaklama kararına karşı teşkilatlanarak cevap vermelidir.

Kendisine Atatürkçüyüm, vatanseverim ve devrimciyim diyen milyonların mücadele ederek hak kazanma ve başarılı olma şansından başka bir yol yoktur. Mücadele teşkilatlı olur, örgütlü olur.

TGB 19 Mayıs 2012 gününü Gençliğin Diriliş Günü olarak ilan ediyoruz!

19 Mayıs Bağımsızlık, Cumhuriyet ve Vatan düşmanlarına karşı Diriliş yani kendine gelme ve mücadeleye atılma günü olacaktır.

TGB Genel Merkezi 19 Mayıs'ta dev bir yürüyüş yapma kararı almıştır. Bu yürüyüş gençliğin Diriliş gününün meydan okuması olacaktır. Gençlik Türkiye tarihinin en büyük gençlik yürüyüşlerinden birini düzenleyerek 19 Mayıs'ın yasaklanmasına cevap verecektir.

Bu yürüyüş Gençliğin örgütlenme eğilimini arttıracak ve Çılgın Türklerin tekrar tarih sahnesine çıkacağını dosta düşmana ilan edecektir.

Yürüyüşün başarılı geçmesi için gerekli hazırlıklara yarından itibaren başlıyoruz.

'ViVA 19 Mayıs! Dünyanın Bütün Gençleri istanbul'da Buluşuyor' başlığıyla Uluslar arası Gençlik Sempozyumu düzenliyoruz.

— TGB Genel Merkezi, 17–18 Mayıs 2012 tarihlerinde, 50 ülkeden 120 gençlik kurumu temsilcisinin katılacağı Anti-Emperyalist Gençlik Forumu düzenleme kararı almıştır.

— Forum sonrası 19 Mayıs'ta 'YARININ PROVASI Geleceğe Söylenen Şarkılar' başlığıyla dev bir şenlik düzenleyeceğiz. Şenlikte uluslar arası camianın tanıdığı önemli isimler ve çok sayıda sanatçı yer bulacaktır

— Bu dev program için herkesin emeğine ihtiyacımız vardır. Büyük bir kolektif çabayla 19 Mayıs Bayramımızı kutlayalım!

irademiz ve coşkumuz 19 Mayıs düşmanlarının gözlerini kamaştırsın!