bugün

müziksiz kafe

yeni bir trenddir efen kendileri. müyap ve mesam'ın telif baskılarından bıkmış olabilirler veya müziğin artık her şeye eşlik etmesi gerektiğini düşüncesine şiddetle karşı kişiler tarafından yapılmış olabilir. son derece desteklediğim bir trenddir kendileri.

http://www.muziksizmekanlar.com/
kendilerini şöyle tanımlıyorlar:

"Müziksiz Kafe, içinde herhangi bir müzik çalmayan kafedir. Televizyonu bulunmaz, içinde çok hafif bir fon müziği bile çalınmaz, hoparlörü bile yoktur bu kafelerin. Bu kafelere insanlar konuşmak, kahve içmek, okumak ya da sadece vakit geçirmek için giderler, tıpkı müzikli kafelere giden insanların da yaptığı gibi. Ama müzik çalmayan kafelerin farkı, arka planda size sürekli dinleyecek bir şeylerin dayatılmamasıdır.

Avrupa'da birçok ünlü ve turistik kafede müzik çalınmamasına karşın, istanbul gibi bir dünya kentinde, içinde hiç müzik çalınmayan bir kafe bulabilmek neredeyse imkansıza yakın. istanbul'da içeride oturan hiçbir müşteri olmadığı halde o çok değerli kurumsal kimliklerini sebep göstererek müziği veya televizyondan gelen sesleri kapatmayan garip kafeler varken, örneğin Viyana'daki en turistik ve ünlü kafelerden Hawelka, içinde hiç müzik sesi olmamasıyla bilinir.

istanbul gibi her tür insana hitap etmek gibi bir iddası olan bir kentte, bu konuda duyarlı restoran ve kafeleri, hiçbir müziği dinlemek zorunda kalmadan rahatça ve sakince oturmak isteyen müşterilerine müziksiz mekanlar sağlamaya başlamaya davet ediyoruz."