bugün

sevgilimin geçmişi beni ilgilendirmez sorunsalı

son zamanlarda trend olmuş basitçe yaklaşımlardan bir diğeridir.

öncelikle hayatımızdaki insana, henüz hayatımıza girmeden saygı duymamız gerekir. bu da temiz ve güzel bir geçmişle sağlanabilir.

günün birinde hayatıma girecek olan eşime saygı göstermek için 5 para etmez, paçoz insanlarla beraber olmuyorsam, ona daha tanımadan bile mektuplar yazıp, günlükler tutuyorsam, yani onu hayatıma girdiğinde özel kılabilecek davranışlarda bulunuyorsam; onun da geçmişine dikkat eder, güzel olmasını isterim.

5 para etmez insanlarla basit ilişkiler yaşayan bir insan, karşısındakine ''özel'' olduğunu nasıl hissettirebilir ki ? sonuçta hepsi aynı kalbe girmiyor mu ? ve kalplerin bu yüzden birer filtresi olması gerekmez mi ? daha somut, anlaşılır ve sokak ağzıyla anlatmak gerekirse; serseri ya da piç adamlarla birlikte olan bir kadının gönlünde, hangi karakterli adam kendisini özel hissedebilir ? aynı şekilde; kaşar ve aşüfte kadınlarla birlikte olmuş bir erkek, hangi karakterli kadına kendisini özel hissettirebilir ? işte tam da bu yüzden; özel hayatlara yeterli özen gösterilmeyip, dikkat edilmediğinden kullanılır hep o laf: ''bizi geçmişlerimiz değil, birlikte olduğumuz zaman ilgilendirir''.