bugün

kültür dershanesi

bir yılımı yemiş olan dershane.
ogretmenleri fena değil. ankara sıhhiye şubesinden bahsediyorum.
hatta hala orda mıdır bilmiyorum, çetin hoca vardı matematikçi. şeker gibi hocadir. şimdiye kadar öğrencileriyle onun kadar ilgilenen, zaman zaman ufak jestler yapan, hiçbir fedakarliktan kaçınmayan, altın gibi cok az hocam olmuştur sanırım.
yaşına göre karınca gibi de çalışkandır ayrıca.

neyse, yazının başında da dediğim gibi bir yılımı yemiş dershanedir. yukarıda anlattığım çetin hoca gibi öğretmenler olduğu kadar, dersi hiç iplemeyen ogretmenleri de vardır. zira disiplin denen şey bu dershaneye ugramamistir, ve çoğu öğretmeni de bu dogrultuda ders islemektedir. şöyle ki, bilen bilir koskocaman bir etüt salonu vardır (şimdilerde belki değiştirilmiştir ama dediğim gibi bilen bilir). bu salonun sadece adı etüt salonudur. zira dışarıdan bakıldığı zaman düğün salonundan pek farkı yoktur. bu salon, dershanenin serseri öğrencilerinin kafe olarak kullandığı bir mekandir. çalışkan bir öğrencinin bu salonda verimli şekilde ders çalışması imkansızdır.

ayrıca abilerle falan alakası yoktur. bilmiyorum belki vardır da aleni şekilde yürütülmuyordur bu işler. çünkü bu konu hakkında hiçbir şeye şahit olmadım bu dershanede.