bugün

galatasaray 7 fenerbahçe 0

1910-1911 sezonu istanbul futbol ligi'nde 12 şubat 1911, pazar günü oynanan karşılaşmada ortaya çıkan sonuçtur.

12 şubat günü çıkan fırtına, boğazda çalışan teknelerin trafiğini etkilemişti. galatasaray kulübü'nün sadece 6 oyuncusu o fırtınada bir kayık bulup karşıya geçme cesaretini gösterir. daha sonra bülent serdaroğlu da bu 6 kişiye katılarak toplam futbolcu sayısı yedi olur. fenerbahçe de maça 11 kişi başlamış, daha sonra sakatlıktan dolayı maçı 10 kişi tamamlamıştır.

kadrolar:

galatasaray:

Ali Sami Yen (kaptan)- kaleci
ahmet robenson- sağ bek
m.ali tamay- defans
bekir sıtkı bircan- defans
celal ibrahim- sol bek
idris- sol açık
emin bülent serdaroğlu- ortasaha ( oyuna 10. dakikada dahil olmuştur)

fenerbahçe:

ali sait- kaleci
galip kulaksızoğlu(kaptan)- sağ bek
muallim mazhar- defans
çerkez sabri- defans
gustave haenny- sol bek
hüseyin ızzi- sağ açık
fethi- ortasaha
şefkati hulusi- ortasaha
memiş yazıcıoğlu- sol açık
tevfik haccar taşçı- forvet
yahya berki karagözoğlu- forvet

galatasaraylı futbolcu celal ibrahim (kürt celal) 9., 31., 49. ve 55. dakikalarında bulduğu gollerle 4 gol atmış; diğer goller ise 62. ve 73. dakika emin bülent; 87. dakikada idris'ten gelmiştir.

papazın çayırında oynanan bu maçta - o zamanlar futbolculardan ayrı bir teknik adam geleneği olmadığı için - galatasaray'ın antrönörlüğün emin bülent, fenerbahçe'nin antrönörlüğünü ise galip kulaksızoğlu yapmıştır.

not: o dönemde henüz soyadı geleneği yoktu. ekleme yapılan soy isimler, soyadı kanunu'ndan sonra adı geçen kişilerin kullandığı soy isimlerdir.

edit: bu kadar mı hazımsız olunur, bunun neyini eksiliyorsun güzel kardeşim. hiç bir şekilde yorum yapılmamış, bilgi içeren bir girdi. bu kadar gocunduysan yap bir zaman makinesi, git geçmişe, sil bu olayı sonra da kendini tatmin et.