bugün

insanların şeriat tan korkma nedenleri

--spoiler--
iran’da kadınlara yönelik baskı sınır tanımıyor. Mollalar, kadının kafasına kafayı taktı. kadınları 2 türlü denetliyor. Biri din polisi diğeri diğeri kadın polisler. Kadın polisler aldığı iç güvenlik eğitimleri sayesine, gerektiğinde hemcinslerine de göz açtırmıyor. Dişi polisler gerektiğinde silah kullanmak üzere çarşaflı silahşörler şeklinde yetiştiriliyor. Bu arada, Polisin kılık kıyafet denetimleri yeni bir boyut kazandı. iran Emniyet Müdürlüğü, mollalardan gelen yoğun baskı üzerine, Ahlak Polisini yeniden yapılandırdı. Mayıs ayında, ismi Toplum Güvenliği Polisi olarak değiştirilen ahlak denetçileri, büyük yetkilerle donatıldı. Yeni polisler, koyu yeşil üniforma giyiyor ve siyah bere takıyor. Tahran Emniyet Müdürü Hüseyin Sacitniya, kadınların profesyonel bir şekilde denetim altına alınabilmesi için, polise son moda kamera ve fotoğraf makinesi dağıtıldığını açıkladı. Makineyi kapan polis, sokağa çıkarak rastgele deklanşöre basmaya başladı. Artık, objektiflere yakalanan her türlü paparazzi belgesi değerlendirmeye alınıyor.

Devrim Mahkemeleri de görüntüleri delil olarak kabul edecek. Edinilen bilgilere göre, kadına verilecek cezalarda, saçından kaç telin görüldüğü, elbisesinin beline ne kadar oturduğu, ruj, fondöten benzeri makyaj malzemeleri kullanıp kullanmadığı gibi somut veriler kıstas alınacak! Otomobil içerisinde yakalanan kadınların araçlarının üzerine de, Toplum Güvenliğini Yükseltme ve Namussuzlukla Mücadele Çalışması ibaresi bulunan bir levha takılmasına başlandı. Tahran’da, bu tabelayı taşıyan yüzlerce aracın konvoy oluşturduğu görülüyor. Kurallara uymayan kadınlara verilen cezalar da artırıldı. 50 Dolar’lık para cezası 1300 Dolara çıkarıldı. iki aylık hapis cezası uygulamasına da devam edilecek. Bu arada, şaşırtıcı bir olay daha yaşandı. Meşhed Devrim Mahkemeleri Başsavcısı Mahmut Zogi, kısa kolu gömlek, kısa pantolon gibi ahlaka uygun giyinmeyen erkekler için de aynı cezaların uygulanacağını söyledi!?
iran kadını ise, kafalarının birilerinin kafasına takılmasından rahatsız. Yeşil Devrim süreci gözlerinin önüne geliyor. Yine jilet ve kezzapla saldırıya geçilebileceğinden endişe ediyor.
--spoiler--

eksileyn o çocuk: irana mı kızıyorsun, yoksa bunları söylediğim için bana mı ?