bugün

yuzde 30 luk ezik azinligin kendini ustun gormesi

bir bireyin, bunun dışında ki yüzde 70'lik kesime girebilmesi için şu şartları taşıması gerekir.

1-allah, din, kitap diyeni gerici yapmak. namaz kılanı, başörtüsü takanı laiklik düşmanı ilan etmek. ülkenin geleceğine dair hiçbir fikri olmayan başarısız bir lidere oy vermek.
2-ülkenin neresinde olursa olsun, adam kayırma ve particilikte, devlet kadrolarının doldurulmasında, bizden olanlar-olmayanlar ayrımcılığında, belediye hortumculuğunda bir numara olmak.(bunu değiştirmedim öncekilerde de böyleydi, geleceklerde de böyle olacak)
3-kendini aydın, çok okumuş, akıllı, herşeye yorum yapan, herşeyden bilgisi olan ama bi skime yaramayan olmak. (bunun yanında kendi partisinden olmayana etmedigini bırakmamak)
4-kendi aydın çoğunluğundan olmayan herkesi ahmak, bağnaz, fakir vs zannetmek. diğer insanların çoğunlukla çiftçi, işçi ve fakir olabilecegini kavrayamamak.
5-sanki yuzde 99 müslüman değilmiş gibi, "biz de dini biliriz, bak öyle olmaz kıçın açıkta namaz kılabilirsin, " edası taşımak. önüne gelene irticacı, laiklik düşmanı, faşist gibi yakıştırmalar yapmak. eleştiriye tahammülü olmamak.
6-oran olarak grubunun yüzdesini 70-80 zannederek böbürlenmek...

madalyonun diğer yüzü bu olsa gelek... çevirebildiğim kadarı bu bir de bu açıdan bakmak gerek... bok atarken dikkat etmeli herkes altına sıçmıştır... en azından bir kere...