bugün

yuzde 30 luk ezik azinligin kendini ustun gormesi

sayısal olarak yuzde 30 oy oranına sahip olan bir grubun, meclisin yuzde 60'ına sahip olmasından kaynaklanan büyüklenmedir. bir bireyin, bu yüzde 30'luk kesimin içinde olup da (sadece böbürlenenler ve anti-demokrat uygulamalarla, yağmaya-rüşvete ve kayırmacılığa ses çıkarmayanlar diyelim) başlık tanımına girebilmesi için şu şartları taşıması gerekir.

1-gerici geçmişi ve "hem müslüman hem laik olunmaz, ya müslüman olacaksın ya laik" demişliği de olan bir adama oy vermiş olmak.
2-ülkenin neresinde olursa olsun, adam kayırma ve particilikte, devlet kadrolarının doldurulmasında, bizden olanlar-olmayanlar ayrımcılığında, belediye hortumculuğunda bir numara olmak.
3-kendini ezilmiş, mazlum hissetmek. (bunun yanında kendi partisinden olmayana etmedigini bırakmamak)
4-kendi azınlığında olmayan herkesi entel-dantel, kokoş, zengin vs zannetmek. diğer insanların çoğunlukla çiftçi, işçi ve fakir olabilecegini kavrayamamak.
5-sanki yuzde 99 müslüman değilmiş gibi, "en büyük dindar biziz, başka dindar yok" edası taşımak. önüne gelene sabetaycı, mason, ateist gibi yakıştırmalar yapmak. eleştiriye tahammülü olmamak.
6-oran olarak grubunun yüzdesini 70-80 zannederek böbürlenmek
edit:***