bugün

evde kedi beslemek

sorumluluktur.

bir tabak dolusu yemek verip akşama kadar yesin diyemezsiniz. yemez bunlar öyle. asil hayvanlardır. hep taze ister yemeğini suyunu.

eğer suyunu doldurmazsanız günü gününe, lavabodan içer. cidden yapıyorlar bunu. benim kedi içiyor. insan gibi lan. kaç yıldır besliyorum hala şaşıyorum hareketlerine.

rahatına düşkündür bunlar. öyle bir yer vereyim hep orda otursun diye bir şey yok. o evin kralıdır. öyle muamele ister. vallahi gelir yatağının ortasına oturur. hiç acımaz. koltuğun en güzel yerine yayılır. elleyemezsin de. kızar çünkü. zorla kaldırırsan trip atar. kediden bahsediyorum, evet. trip atıyor ya. vallahi beni şaşırtıyor bu kedi.

sevilmek istediği zaman okşamalısınız. bir sabah uyurken gelir kafanın dibine oturur. uyanmanı bekler. bi kaç miyav der uyan diye. uyanmazsan patileriyle döver sizi. bana mısın demiyor çat çat vuruyor lan. sinirleniyor ilgi göstermedim diye. bu durumda hemen uyanırım aman efendim hoşgeldin der döve döve severim keratayı. çok tatlı oluyorlar ya. normalde tırmalar ama okşanmak istediği için vura vura sevebiliyorum. hırıldıyor, hoşuna gidiyor sıpanın.

çok güzel uyurlar. allah öyle güzel yaratmış ki. kediler başka güzel yahu.