bugün

hristiyanlığın pagan bir din olduğu gerçeği

hristiyanlığı paganist bir durumu olduğu kesindir. hristiyanlığın en büyük bayramı olan eastern - paskalya- isa ´nın ölmesi ve sonradan "ölümü yenip" tekrar dirilmesine olayının kutlanmasıdır. ancak orada enterasan bir ayrıntı mevcuttur. isa son yemek te "gidici" olduğunu söyler, ve havarilere "üzülmeyin , sizinle kalmamı istiyorsanız bu şarbı için bu benim kanımdır, bu ekmeği de yiyin, bu da benim etimdir" der.

eskiden "boğa eti" yiyince boğa kadar güçlü olacaklarına inanırlardı. ayrıeten aynı hikaye isis ve osiris içinde geçerlidir. isis "tanrılar katına çıkacağı zaman", bu duruma üzülen osiris´e aynı isa´nın havarilere söylediklerini söylemiştir.

kuran´da bu hikaye bu şekilde yer almaz. yalnız isa´yı öldürmekleri "kesin " bir ifadeyle söylenir. zaten isa´nın ölmesi sonra da dirilip "tanrılaşması" islam´la hristiyan lığın birbirlerinden ayrıldıkları central bir noktadır. o noktadan itibaren hristiyanlığın tek tanrılı "monotheist" bir din olduğu çok tartışılır. çünkü isa tanrı´dır, e allah´da tanrıdır, ama hristiyanlık ezelden beridir "tek tanrılı" bir din olduğunu iddia etmektedir.

avrupa yaşayanlar olarak biz bu tür konulara yeri gelince muhattap oluruz. islam dini, sen allah´a inanırsın ya da inanmazsın, ama böyle bir mantıksal çelişkiyi bünyesinde barındırmaz. hem "üçlü" ye inanıp hem isa´yı allah´ın oğlu yapıp yapıp, hem de ölüleri esas tanrı olan "baba tanrı" ya değil de "isa" ya emanet etmek bile, bir çelişkidir. hele mannheim´da bir kilisenin duvarında yazan "ben ve babam bir aslında tekiz" lafı..islam böyle bir inanış değildir. ayrıca kuran isa´nın bugünkü hristiyanların söylediği gibi "allah´ın oğlu" olduğunu söylemediğini belirtir ve hatta "allah´ın oğlu olduğunu iddia edenlere" lanet eder. ancak hz.isa hak peygamber dir onu tanıyan havariler, ya da "arkadaşları" ki sayıları öyle 12 falan diye geçmez kuran´da onlar gerçek hristiyanlardır, ve bu lanet onları kapsamadığından, kuran hristiyanlık dinini, ve onun peygamberini o "lanet" in dışında tutar. ki bu da mantıklıdır.

bugünkü hristiyanlık dininin çelişkileri saymakla bitmez. bi kere diğer peygamberlerin mucizelerinin "allah´ın izniyle" ancak isa´nınkilerin "kendi gücüyle" olduğuna inanmaları, çok gariptir. neden isa tanrılaşıyor da , musa tanrılaşmıyor?..hayır, insan anlamak da güçlük çekiyor. din olarak her dini tolere edersin de...sonuçta dünya dinleri içinde kendisiyle mütemadiyen çelişen bir dindir hristiyanlık.