bugün

her kürt gerilla doğar

tanım bulamadığım önerme. ulan şu genelleme edebiyatından kurtulamadınız gitti. her türk askermi doğar? nah doğar. yurtdışında askerden kaçan, bedelli bekleyen kaç öğrencin, kaç vatandaşın var, kaç bakayan var bak bakalım. kaç kişi askerde kendini bilerek çürüğe çıkarıyor, kaç çürük şebeken çökertilmiş bak bakalım. ulan şu koskoca forumda *, kaç kişi askerde askerliğe küfür etmedi bitmesi için, şafak kağıdı karalamadı, gelen alt devrelerine kurtuluyorum buradan deyip taşak geçmedi, neyin asker doğmasından bahsediyorsunuz ? bulursun önüne önderi, düşersin peşine değilmi? önderler o kadar kolay gelse, adı atatürk olmazdı, hala atatürk' ün mezardan kalkmasını bekleyenler var ise bu pek mümkün değil.

ha birde kurtuluş savaşı örneklemeleri var ki; oldu gözler doldu, gözyaşları sel oldu, kurtuluş savaşı, ortasya bozkırlarından gelen, geyik miğferli moğollar ile kazanıldı değil mi? kürdü, çerkezi, lazı, arnavutu, ermenisi gitmedi o cephelere? veya itlaf devletleri ülkeyi parsellerken bu azınlıklara kol kanat gerdiler, onların anası s.kilmedi arada.

bu gün bir hastaneye ameliyata gitsen, girecek doktorun kökenini araştır bakalım, benzinciden benzin aldığın pompacıya sor, akademideki hocana sor, anneler gününde annene çiçek aldığın çiçekçinin, saçını kesen berberin kökenini sor bakalım. kaç kişi ortasya steplerinden gelme ? dağa çıkan, askere kurşun sıkan orospu evlatlarını, bir azınlığa yamamak kimsenin haddine değil. ondan sonra fransa'dan doğru; 'barbar türkler' diyene ana bacı küfür ediyorsun, peki sen ne bok yiyorsun.