yanık

devlet tiyatrolarında sergilenmekte olan oyun.
hani bazı filmler vardır. filmin son dakikaları gelip her şey çözülmeye ve heyecan artmaya başlayınca filmi geri sararak izlemeye başlarsınız kaçırdığınız yerlerin olmadığından emin olmak için. bu oyun da aynen öyle bir senaryoya sahip.
1+1=1 ettiği, trajedinin, nefretin, umudun, umutsuzluğun, şiddetin, sevginin, acının, hüznün, sevincin, geleceğin, geçmişin ve anın hep beraber izleyiciye sunulduğu, sezonun baş yapıtı olmaya aday tiyatro oyunu. oyunda belirli bir zaman kavramının olmaması oyunun zor olduğunun da bir göstergesi aslında. evet bu sergilenmesi zor bir oyun bana göre. ve bu yönüyle değişik.
oyuncular da fena olmamakla beraber öyle ahım şahım bir oyun sergilemiyorlar. ama oyunculara değil, oyuna odaklanıyorsanız ki öyle oluyor mesele de yok zaten.
3 saate yakın sürüyor. yani gitmeden önce sistemsel problem yaşamamak adına bi çişinizi yapmanız iyi olabilir. yanınıza su almayı da unutmayın.
3 saatlik zaman diliminde zaman zaman sıkıldığınız yerler de oluyor haliyle. ancak o son, işte özellikle o son 15 dakika ve yer yer serpiştirilmiş sahneler sizi derinden etkiliyor ve oyundan uzun süre kopmanıza engel oluyor.
oyundan çıktığınızda son dakikaların derin darbesinin yanında bünyede bir sinema filmi etkisi de kalıyor. aklınıza hemen filmi yapılsa hiç de fena olmaz fikri geliyor. o da izlenir yani.