bugün

her gün kadın cinayeti

Şefika Etik: : Kadına şiddet dur durak bilmiyor. Yer Manisa. 2 çocuk annesi Şefika Etik dayakçı kocayı terk edip sığınma evine yerleşti. işsiz koca ibrahim Etik, dün dil dökerek kadını eve getirdi. Bir saat geçmeden yeniden şiddete başladı. Kadın elinde mutfak bıçağı ile kendini banyoya attı. Banyoya dalan gözü dönmüş koca bıçağı kadının sırtına sapladı. Şefika Etik acı içinde kıvranırken, koca tüpü açıp evi ateşe verdi. Yangına gelen itfaiye, kadını kanlar içinde buldu. Koca, "ihanete uğradım, bıçakladım" dedi. Kadın kurtarılamadı.

Bu kocanın uyguladığı vahşet. Bir de Habertürk gazetesi kadınının sırtında bıçaklı, üstü çıplak ve muhtemelen de ölmüş haline ana sayfaya koymuş. Bence bu da aynı kadına uygulanan ikinci vahşet. ilk olarak kim bir insanı bu şekilde görmek ister diye düşünmek lazım. ikincisi de bu kadına , bu kadının çocuklarına, yakınlarına biraz da saygı duymak gerekmez miydi? Bu ülkede ölünce saygıyı haketmiyor muyuz ? Annelerini bu şekilde görecek çocukların psikolojisi nasıl etkilenir düşünürler mi acaba? Ama ölen kadın artık bir insan değil sadece haber niteliğini taşıyan bir vaka onlar için. Yine de Fatih Altaylı'nın bu resmin koyulmasına izin verirken art niyetli olduğunu düşünmek istemiyorum. Belki de bu şiddet pornografisi içeren resmi koyarak daha fazla bu konuya dikkat çekmek istedi. Hükümete "Bu konuya artık bir çözüm bulun" demek istedi. Ama yöntem yanlış.

Bir kadın sığınma evine yerleşmişse ki adı sığınma evi burasının, burada kendisini koruyacak bir güvenlik görevlisi olmaz mı? Kocanın ruh halini gözlemleyecek bir psikolog olmaz mı? Olmazmış demek ki... Hangi koşullar altında kadının bu manyağın eline teslim edildiğini merak ediyorum doğrusu. Acaba oradaki bir grup kadın "Bak gelmiş özür diliyorum. Yuvanı dağıtma, olur böyle şeyler, bu seferlik affet..." şeklinde telkin edici gaza getirmelerde mi bulunuyorlar? Bunca kadın öldürülüyor kimse bir açıklama yapma, bir önlem alma gereği duymuyor. Takmışız kafayı israil'e, Suriye'ye başka bir şey görmüyor hükümetin gözü... israil 9 vatandaşımızı öldürdü diye savaş çıkarmak üzereyiz ama sadece bu yıl kaç kadın bu şekilde katledildi kimsenin umurunda değil... Kadın vatandaştan insandan sayılmıyor sanki...

Bu cinayetlere en çok kadınların ses çıkarması gerekirken kadınlar bile çözümü erkek ağırlıklı bir hükümetin dudakları arasından çıkacak karara bırakıyor. Adam gibi bir örgütlenme yok, ses duyurma çabası yok, "Yeter artık" diyen yok. Bu ülkede hiç mi kendi ve hemcinslerinin ölümlerine karşı sesini çıkaracak bayan doktor, güvenlik görevlisi, avukat, sanatçı, sporcu, hakim, polis, asker, öğrenci, öğretmen yoktur yahu?