bugün

kürt sorunu

kürtler de insandır , onlarında bir beyinleri ve onların içinde kurgulanan düşünceleri vardır.kürtlerde insandır , bunun parçası olarak, duyguları vardır , hizmet bekleme hakları vardır , okuma hakları vardır , dışlandıklarını hissetme hakları vardır , egitimsizlikleri suratlarına vurulduklarında yada bir şekilde hissettirildiklerinde gocunma hakları vardır , çoluk çocuk birbirine hakaret ederken "lan kürtmüsün sen ahe ehi naihaiha" diyorsa oturup akl-i selim şekilde düşünmenin vakti çoktan gelmiştir.

birincil süreçte , asıl olarak kurt diye birşeyin olmadıgını anlamalı bu dogrultuda yorum yapılmalıdır.

"kürtler nasıl yoktur?" , "nasıl olmaz?" , "hergün medyanın kürt kürt kürt diye tekrarladıgı kelime ne o zaman?" , "ama said nursi nedir o zaman hede hödö?" , "sen kimsin ulan kürt yoktur diyorsun?" sorularını cevaplamakla başlayalım.

evet düşüncemde hala ısrarlıyım.kürt dedigimiz ırk , türklerin egitilmemis halidir.kürt = egitilmemis türktür.herseyin bası egitim der gezer bizim siyasetçilerimiz.acaba hangisi güneydoguyla ilgilenmis cok merak ediyorum.yıllardır bi gap projesini bile bitirememislerdir.kürtlerin egitilmeye ihtiyacı vardır.aslında kürtlerin 2^n * şeklinde çoğalmalarının nedeni bile budur , egitimdir.kürtün türkiye'yi sahiplenebilmesi için hizmet aldıgını anlaması ve ilgi alaka gördügünü , deger verildigini hissetmesi lazımdır.güneydoğuya tanrının siktir ettigi daglarda yaşamın ne kadar güç oldugunu , şehirde sıcacık odasında , tv karşısına geçip , elindeki çekirdegi halının üstüne atanların anlamasını beklemek hatadır belkide.

evet arkadaşlar egitimsiz türklerimizle empati yapalım biraz , kendimizi onların yerine koyalım.sürekli pkk ya bok atmaktansa pkk nin tıpkı bir çığ gibi büyümesini saglayan , egitimsiz insan kar tanelerine tek tek bakalım ele alalım..çünkü bu ülkenin eleştirmekten daha fazlasını yapacak insanlara ihtiyaç var.youtube sayfalarındaki pkk videolarının altına "hepimizin anasını avradını.. " kelimeleriyle başlayan cümlelerden gerçekten daha fazlasına ihtiyacı var.

simdi kısa bir süreligine derin empati moduna girelim , olayı ileri boyutlarda düşünebilen arkadaşlar halisunasyon da yapabilir.
şimdi siz hakkari yüksekova'da ki vatandaşsınız.ananız kürt babanız kürt ve dogal olarak sizde kürtsünüz.türklügü ve türkiye cumhuriyeti sınırları içinde yaşadıgınızı köydeki bi kaç hanede bulunan tv lerden görüyorsunuz.eger yaşam standartınız çok yüksekse ve okula gidebiliyorsanız , daha dogrusu egitimin nasıl birşey oldugunu ogrenebilip okumaya başladıysanız "türküm dogruyum çalışkanım." kelimeleriyle başlayan andimiz dan ogreniyorsunuz."ne güzeldir doğru olmak ne güzeldir çalışkan olmak" diyorsunuz.atatürk hakkında anlatılanları duyuyorsunuz bi yandan , göğsünüz kabarıyor , tamam ben türküm diyorsunuz.dunyadan bi haber anneniz babanız "biji apo" diye bagırırken siz bunları ogreniyorsunuz.buraya kadar en iyi tablo ile olayı tasvir etmeye çalıştım -ki dagdaki pkk lıların %95 i okul nedir bilmiyor- okuyanlarda istanbul da broşür dagıtıyor.

yoksukluk içinde yaşıyorsunuz , orası güneydogu nede olsa allahın dagı.hangi siyasi ilgilenir orayla.velhasıl kelam birgün evde otururken kapı calıyor.kapıyı acıyorsunuz karşınızda 2 tane adam size kürtlügün ne kadar asil bir duygu oldugunu anlatıyor , egitimsiz anneniz babanız kafa sallayarak adamı dinliyor.siz çıta gibi genç bi kenarda oturmuş konuşulanları dinliyorsunuz.adamlar size para ve erzak vereceklerini söylüyorlar , lakin bir şart koyuyorlar."davamızda bizle beraber olacaksınız" anne baba "kürt"lüklerini düşünüyor , ogullarına bakıyor , tamam diyor.sizde düşünmeye başlıyorsunuz ;

- bana okulda atatürkün iyi birisi oldugunu öğrettiler
- bana devletçiligi ögrettiler
- bana halkçılıgı öğrettiler
- bana vatanın bölünmez bütünlügünü öğrettiler
- bana türkiyede , türk , kürt , laz , çerkez yoktur dediler , herkese aynı imkan ve hizmet verilir dediler
- bana güneydogununda türkiyenin bir parçası oldugunu öğrettiler

ardı sıra aklınıza şu düşünceler geliyor :

+ yıllardır burada yaşıyoruz bi tane siyasi kapımızı çaldımı
+ yıllardır burada yaşıyoruz köyümüze dogru duzgun bi yol yapıldımı
+ yıllardır burada yaşıyoruz , televizyonlarda istanbul u görüyoruz , tabak kıranları görüyoruz , para dagıtanları görüyoruz , istanbulun büyük ihtişamlı otobanlarını görüyoruz.burada ne var ? hergun paçalarımıza kadar çamura battıgımız bir yol.
+ yıllardır burada yaşıyoruz ne suyumuz ne elektrigimiz var.oysaki şehirli insanlar evde musluk oldugunu söylerler.

sonra bu düşünceleri , eve gelen adamların gözlerinin içine bakarak üst üste koyup muhakeme yapıyorsunuz.adamlar size erzak vereceklerini söylüyorlar , paranızın olacagını söylüyorlar , herşeyden önemlisi sizin aslında "kürt" oldugunuzu söyleyip ırk damarınızı okşuyorlar.aklınıza şehir yaşamı geliyor , mutfaklarda musluk olan evler geliyor , siyasilerin hergun konuşma yaptıkları mitingler geliyor , gep geniş otobanlar geliyor geliyor geliyor geliyor...

işte böyle arkadaşlar.pkk daga iniyor tıpkı bonus toplar gibi kapı kapı gezip adam topluyor.

şimdi ben size soruyorum hanginiz bu şartlar altında daha fazla orada kalırsınız ? yada hangi güç daha fazla sizi orada tutabilir ? karnınız açken ve yokluk içinde yaşıyorken muhteşem türk kanınızmı yoksa vatana olan aşkınızmı? *