bugün

matematiğin ve geometrinin akla zarar yansımaları

hepimizin gözünden kaçmayan bir gerçek varsa o da kainatta ve sistemlerdeki mükemmel matematiksel yazılım ve müthiş bir geometrik dizayndır.

onlardan belki de en sarsıcı, en inanılmazını paylaşmak istiyorum.beni inanılmaz duygulara sevkeden bu anlatacaklarımın sizi de çarpacağını düşünüyorum.

az buçuk biliyoruz üç boyutlu uzayda varlığımızı sürdürüyoruz.herşeyi üç boyutlu görüyor, ona göre düşünüyor ona göre hareket ediyoruz.(x,y,z eksenleriyle kodlanmışız.) iki boyutlu ve tek boyutlu uzayları görüyor ve analiz edebliyoruz, lakin 4, 5, 6, n. boyutlara uzanan uzayları göremiyoruz veya gösterilmiyor.bazen gördüğümüz şeyler(ruhani, ufo vs.) şeylerin sadece o olduğunu sanıyoruz.halbuki gördüğümüz şey o varlığın %99.9999 bile değil, nasıl mı?

karşınızda bir ayna olsun ve o aynaya baktığınızda gördüğünüz görüntü aslında kendinizin görüntüsü sanırsınız(3 boyutlu olarak).lakin bu bizlerin iki boyutlu görüntüsüdür.yani x ve y ekseni olarak kodlanmıştır, onun için bir üçüncü boyut(z ekseni yoktur söz edilemez).siz o görüntüyü görmektesiniz ancak o sizi görmüyor(ispatı, bulunulan boyutun bir veya daha fazla üst boyutlarının görülemeyişinden).şimdi bir cismi, mesela kalemi aynaya doğru yaklaştırın, o onu görmüyor; yaklaştırın yaklaştırın.o cisim sizin için üç boyutlu olsa da onun için bir hiç, yokluk.bu kalemi aynaya değdirdiğiniz an karşı taraftaki görüntünüz sizce kalemi görüyor mu yoksa sadece kalemin değme noktasındaki çemberi veya noktayı mı görüyor?

elbette çember ve noktayı görüyor, kalemi değil.çünkü çember iki boyutludur, iki boyutlu uzay aynadaki görüntü için tanımlı olduğundan onu görebiliyor ve analiz edebiliyor.ama dikkat edin ne kalemin tamamını ne de sizi görebiliyor.ne kadar garip değil mi?

işte bizden üst boyutlarda yaşayan varlıkları bu yüzden görmüyoruz veya gördüğümüzü zannedip o varlığı o kadar sanarak aldanıyoruz.işte allah'ı bu yüzden göremiyoruz.çünkü o tüm boyutlardan münezzehtir.*mesela bir cini veya değişik varlıkları ufoyu da kendi boyutlarımıza indiklerinde görür gibi oluyoruz.

şimdi o aynaya beş parmağımı birden değdirerek konumlarını amerika, japonya, türkiye, ispanya, fransa olarak yerleştireyim.düşünün ki ben dünyayı komple görebiliyorum, google earth'teki açılış konumundayım.

ve aynı anda o parmakları koyduğum ülkelerde beş insanı öldürmüş olayım, aynı anda farklı yerlerde aynı parmak iziyle ölmüş beş insan.kendimden bıraktığım küçük izlerle yaptığım muazzam olay, size birini, azrail'i hatırlattı mı?

işte azrail'in de aynı anda bir çok insanı farklı veya aynı yerlerde öldürmesinin sırrı burada yatıyor.üst boyutlardaki varlıkların alt boyutlarda yaşayanlar üzerindeki akıl almaz tasarrufların sırrı burada.

yaradan'ın aklımızın alamayacağı kainat üzerinden matematik ve geometri aracılığıyla bizlere öğütlediği sır.nasiplenme temennisiyle.