bugün

emir timur

çengiz Kaan'ın devletinin niteliğini bilmeyenler tarafından devleti moğol ilan edilen büyük Türk hakanıdır. Lan cahil mal adam öncelikle TEmur'un anadili Türkçedir. Kendisi Türk hakanı olarak bahseder. Bununla beraber Çengiz Kaan'ın devleti Moğol devleti değildir. Ortaasya bozkırlarında Dilce moğol olanlarla Türk olanlar binlerce yıldan beri aynı il-hanlıkların Dilce Türk veya moğol değişmeli Kaanlarına itaat ederler. Bununla beraber Çengiz Kaan'ın imparatorluğundan kopan bütün devletler Türk devletidir ve Dinleri de zamanla islamlaşmıştır. Kırım hanlığından Anadolu Türklüğünün Osmanlı'dan önceki iktidar sahibi ilhanlılara kadar. Timur'un mücadele ettiği Osmanlı'nın beylik irisi olduğunu söylemek ise cahilliğin daniskasıdır. Öyle bir beylik ki tarihin en büyük haçlı ordularından birini darmaduman edecek akabinde de istanbul'u kuşatacak ve Temur gelmese istanbul'u fethedecek beylik he? Yani En hırçın en güçlü zamanında Emevi imparatorluğunun yapamadığını yapacak beylik irisi... Bununla beraber beyazıt Askeri deha bakımından Fatihten hele hele kanuniden çok daha büyük bir komutandır. Onun büyüklüğünü ve azametini görememek Temur gibi tarihin en büyük Türk islam komutanına denk gelmesiyle alakalıdır.

islam'a hizmeti ise kıçı kırık rodos şovalyelerini tepelemesiyle sınırlandırılması aşağılıklığın kansızlığın aksüemalidir. TEmur'un islam rönesansını bilmemek bu cehaletin ne derin boyutlarıda olduğunu gösterir.

Bununla beraber devlet yönetiminde siyasette ılımlı akılcı dedikodulara göre yargı göstermeyen kişidir. Moskova knezliğinin nasıl kurulduğunu bilmemek. Temur'un Rusları egemenliği altına almış olan Kuzey Türklerinin liderine (adını unuttum şimdi) yaptığı kahpeliklere rağmen kaç kere müsamaha gösterdiğini bilmemek de başka bir cahilliğin aksüemalidir.

Ayrıca cahil bir şekilde O devirde Batı Türklüğünün uç noktalarından biri olarak kabul edilebilecek sivas'ı "Doğu" olarak nitelendirmek de Tarih bakış açısından yoksun kişinin tarihi kulaktan dolma aşağılıklarla yorumladığının kanıtıdır.

Soyu çengiz Kaan'a dayanmadığı için Sultan-Kaan olmamış emir olmuş birine soyu çengiz kaan'a dayanıyor o zaman moğol demek de başka bir mallıktır. Bununla beraber doğu Türklüğünde o devirde kurulan her devlet Çengiz imparatorluğunun uzantısıydı bahsettiğimiz üzere ve Sultan şah vb olabilmek için soyun Çengiz Kaan'a dayanması gerekliliği vardır. Yani ortaasya bozkırlarının son büyük Kaan'ına.

Ayrıca Hem Moğoldu deyip moğolları aşağılamaya çalışmak hem de Bu saçmasapan düşünceye göre moğol devleti olacak Altınorda'nın ruslara karşı duruşunu bitirdi diye ağlayıp RUslar da geldi Türkleri sikertti demek de çelişkinin dik alasıdır. Oğlum SEn Türk isen hani o kadar büyük yavuzlara kanunilere sahip ise Kıçı kırık barbar moğolların mı seni ruslardan korumasına ihtiyacın vardır? Kırım'ı Kazan'ı yalnız bırakan O güya temur'un yenemeyeceği Osmanlı hakanları neden sonrasında rusların tepesine binmedi de Diğer müslümanları yerle bir edebilmek için Arabistan çöllerine ve Şah ismail'e saldırdı he?

Ben saldırmalarında abes görmüyorum hatta destekliyorum çünkü TÜrk ve müslüman dünyasını tek çatı altında toplamak büyük bir ülküdür de sen Temur'a söv söv Çengiz Kaan'ı Türklükten ayrı tut sonra da Altınorda niye yıkıldı Temur niye rusların önünü açtı falan filan diye sana göre moğolların korumacılığından medet um he?