bugün

cuma namazı

Müslümanların kutsal günlerinde kıldı namazdır. Ayrıca aylardan sonra ilk kez gittiğimdir. evde öyle aylak aylak oturuyordum ki birden aklıma cuma namazına gitmek geldi. namaz kılasım geldi. bildiğim bir iki dua vardı işimi görür herhalde dedim. cumaya gittim ve dikkatimi çeken şeyler şunlardı:
1-sürekli öksüren yaşlı adamlar
2-tam 5 adet yırtık çoraplı adam
3-2tane ateist görünümlü genç (benim yaşlarımda)
4-bağıran hoca (dikkatimi çekti çünkü dua okurken kendini kasıyor.)
5-affedersin taş*kları kafam kadar olan bir adam!!!

bir şeyler okudular, sonra da namaz kılmaya başladılar. sanırım sünneti kılıyorlardı. ben de ayağa kalktım. 4 rekat olduğunu bildiğim halde çaktırmadan yanımdakine bakıyordum. ardından o klasik "nokia" melodisi çalmaya başladı. 4-5 defa çaldıktan sonra sustu. ha bir tane bile samsung melodisi duyamaz mıyım çok merak ettim. hep nokia. neyse ben otururken okunacak duayı unutmuştum. öyle bekledim biraz sonra selam verdim.   hoca bir şeyler söylemeye başladı vaaz filan verdi. nefis ile ilgili bir şeyler söylemeye başladı. o da cinsel olarak kendini frenleme demekti-hocanın anlattıklarına göre.
neyse daha sonra farza başladılar. 1.  rekat ben sıkılmaya başladım. ortalarda ateist tplilerden birinin de telefonu çaldı... acıklı bir melodiydi. "i know that we are young..." alejandro lan bu. lady gaga dinleyen ateist. neyse sonra allahuekber dedi hoca, biz eğildik hep beraber. hemen karşımda iri taş*aklı adam da eğilmişti hem de en az 95 derece. hayvan gibi belli oluyordu lan! beni bir gülme tuttu sormayın... kıkırdamalarla selam verdim koşa koşa dışarı çıktım... neyse bir dahaki sefere üst katta kılarım bari... bir dahaki seferin olacağını hiç sanmıyorum ya o adamdan sonra!!!